Ministerul Muncii, Migrației și Securității Sociale

Mai multe din 200.0 lucrători independenți în această lună primesc unele dintre beneficiile specifice pentru grupul instituit pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19, pentru o sumă de 86, 7 milioane de euro, conform estimărilor Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației.

Printre aceștia se numără și lucrătorii independenți afectați de erupția vulcanică din Cumbre Vieja, pe insula La Palma. Mai exact, 250 lucrătorii care desfășoară activități independente au primit beneficiul specific pentru lucrătorii care desfășoară activități independente din La Palma. Toate aceste beneficii includ scutiri la contribuțiile sociale.

De la începutul pandemiei, Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației a dedicat aproape 11.0 milioane de euro între plata unor beneficii extraordinare și scutiri de taxe în scopul protejării acestui grup și a facilitării reactivării activității acestora.

Beneficiari și salarizare aproximativă

Beneficiul pentru lucrătorii independenți compatibil cu activitatea, destinat acelor lucrători independenți care și-au văzut facturarea scăzând semnificativ, ajunge în luna februarie la aproximativ 23.700 beneficiari. Pe de altă parte, în jurul 70.000 0 ocupați vor primi ajutorul pentru venituri mici care a fost conceput pentru a-i proteja pe cei care desfășoară activități independente care nu îndeplinesc cerințele pentru a avea acces la prestația anterioară.

Numărul lucrătorilor care desfășoară activități independente care beneficiază de indemnizație pentru suspendarea temporară a întregii activități din cauza unei rezoluții a autorității competente se ridică la 200 Independent pe acest statul de plată. Beneficiul specific pentru lucrătorii independenți sezonieri ajunge la aproximativ 60 oameni.

Pe acest stat de plată, mai mult de 700 Lucrătorii independenți afectați de erupția vulcanică din Cumbre Vieja, pe insula La Palma, beneficiază de beneficii menite să le atenueze situația.

Beneficiari pe sector Cu date de securitate socială la 21 din februarie, cele trei sectoare în cele care s-au concentrat mai mult mai mult de jumătate din ajutor este comerț (25,23% ), Hostelerie (14,25% ) și Transport și depozitare (,60%)). Cele trei comunități cu cele mai multe solicitări au fost Andaluzia (22,75%), Catalonia ( 17 , %) și Madrid (00,17%).

Servicii aprobat la 23 Februarie Prelungirea ajutoruluiRecent aprobat Decretul-lege regal 2/2022, din 21 din februarie, include o serie de măsuri urgente pentru continuarea protecției lucrătorilor independenți afectate de pandemie și promovează revenirea lor la activitate. Cei care au beneficiat de una dintre prestațiile pentru independenți vor beneficia acum de ajutor sub forma unei reduceri a contribuțiilor de la 86% în martie, de la 75% în aprilie , din 70% în mai și de 28% în iunie . Pentru a beneficia de aceste scutiri de contribuții, lucrătorii independenți trebuie să rămână înregistrați în regimul special de securitate socială corespunzător până la 30 iunie 280222.

A doua grupă de ajutoare prevăzute în prezentul decret-lege regal se concentrează pe persoanele care desfășoară activități independente care se confruntă cu situații speciale: pe de o parte, cei afectați de suspendarea activității din cauza pandemiei și, pe de altă parte, celor afectați de erupția vulcanică din La Palma.

În cazul acelor independenți care au un serviciu temporar suspendarea oricărei activități ca urmare a unei rezoluții a autorității competente ca măsură de limitare a răspândirii virusului COVID 19, vor primi un beneficiu extraordinar, în valoare de 75% din baza minimă de contribuție. Aceștia vor avea, de asemenea, scutire de contribuțiile la asigurările sociale, deși perioada va fi socotită ca fiind cotată. Va fi compatibil cu veniturile din muncă plătită până la 1,21 ori SMI.

În plus, beneficiul specific pentru lucrătorii independenți afectați de erupția vulcanul Cumbre a fost extins timp de patru luni pe insula La Palma. Acei lucrători independenți care au fost nevoiți să-și suspende sau să-și înceteze activitatea ca o consecință directă a acestui eveniment au dreptul la prestație pentru încetarea activității până la data de 30 din iunie.

Sursa: Guvernul Spaniei – Securitatea Socială plătește prestații la mai mult de 108.0 lucrători independenți în februarie