În cadrul reuniunilor anuale ale FMI și ale Băncii Mondiale de la Washington, prim-vicepreședintele și ministrul afacerilor economice, Nadia Calviño, a avut o întâlnire cu directorul general al Corporației Financiare Internaționale (IFC), Makhtar Diop. IFC este entitatea Grupului Băncii Mondiale și principala instituție internațională dedicată exclusiv sectorului privat din țările în curs de dezvoltare.

În acest cadru, Spania a semnat o nouă reaprovizionare a 4 milioane de euro către Fondul Bilateral de Asistență Tehnică (TAFT), un fond bilateral destinat finanțării acțiunilor preliminare pentru conceperea proiectelor de investiții în țările în curs de dezvoltare și în domenii cheie precum lupta împotriva schimbărilor climatice, sectorul financiar sau promovarea surselor regenerabile. energii. Contribuțiile la acest fond se ridică la 32 milioane de euro odată cu noua reaprovizionare. Acordul cu Spania va acorda o atenție specială proiectelor legate de eliminarea decalajului de gen și digitalizare.

„Colaborarea public-privată este esențială pentru a face față provocărilor actuale și a satisface nevoile a tranziției duble verde și digitală. IFC are un rol cheie în mobilizarea investițiilor la scară globală. Spania va continua să contribuie la acest obiectiv”, a explicat prim-vicepreședintele după întâlnirea cu Diop.

Investiții ecologice și acces la finanțare pentru IMM-uri Având în vedere varietatea provocărilor de dezvoltare din America Latină și Africa, agravată de pandemie și schimbările climatice, cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale și IFC contribuie la stimularea redresării economice prin optimizarea oportunităților de piață pentru investiții durabile, precum și îmbunătățirea accesului la finanțare pentru IMM-uri, sursă de creare a ocuparea forței de muncă în ambele regiuni.Contribuția Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale va ajuta la finanțarea proiectelor IFC și la crearea unor condiții mai bune pentru atragerea de capital privat, precum și la consolidarea lanțurilor de aprovizionare și comunitățile locale. „În vreme ce economiile Americii Latine și Africii se confruntă cu noi provocări din crizele recente, sprijinul donatorilor precum Spania va permite IFC să își îndeplinească misiunea de dezvoltare importantă. „, a declarat Makhtar Diop, directorul general al instituției.

„Odată cu completarea Fondului de asistență tehnică al Spaniei TAFT în IFC, ne angajăm să ne sprijinim în continuare clienții și ajutându-i să-și materializeze potențialul economic prin investiții mai mari din sectorul privat; aceasta va contribui la creșterea verde, incluziunea și crearea de locuri de muncă”.

Spania, al treilea partener european al IFC Cu această reaprovizionare, Spania își întărește angajamentul față de Grupul Băncii Mondiale de a promova dezvoltarea durabilă, incluziunea și participarea sectorului privat pe ambele continente. Spania este al treilea partener IFC în Europa după Franța și Regatul Unit, cu 3.32 milioane de dolari (3. milioane de euro) de finanțare și un partener cheie pentru investiții în America Latină și Europa.

De când 1998, parteneriatul IFC cu Spania a finanțat o gamă largă de proiecte de consultanță și infrastructură, dezvoltarea sectorului financiar, climatul investițional și altele în jurul world.IFC colaborează, de asemenea, cu multinaționale și companii mijlocii care sunt interesate să investească în piețele emergente.

În iunie , IFC a avut un portofoliu de investiții pe termen lung de aproximativ 2. 800 milioane de dolari cu parteneri spanioli răspândiți în diverse sectoare și regiuni.

Contribuție la fondul pentru securitatea apei și canalizarePe de altă parte, Spania și-a consolidat contribuția la Alianța pentru Securitatea Apei și Sanitar (GWSP), un fond al Băncii Mondiale pentru inovare și asistență în proiectarea și implementarea reformelor în sectorul apei.

În prezent, Spania este al patrulea furnizor mondial de proiecte de apă ale Băncii Mondiale.

Prim-vicepreședintele și ministrul, Nadia Calviño. îl salută pe directorul general al Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC), Makhtar Diop.

Sursa: Guvernul Spaniei – Spania își întărește angajamentul față de Grup Banca Mondială va promova dezvoltarea durabilă, incluziunea și investițiile private în America Latină și Africa 1998