#Spania – Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale, prin Secretarul de Stat pentru Telecomunicații și Infrastructuri Digitale, a lansat consultarea publică cu privire la noile baze care reglementează acordarea ajutoarelor din programul UNICO Broadband și identificarea prealabilă a zonelor care nu au acoperire în bandă largă de cel puțin 100 Mbps (viteză de descărcare).

Unul dintre obiectivele consultării, deschisă agenților interesați precum operatori, CNMC și Administrațiile Publice, este definirea zonelor eligibile pentru a dezvolta proiecte eligibile pentru ajutorul UNICO Broadband 2023 care să permită conectarea de noi locuințe și companii pe tot parcursul Teritoriul national.

Această hartă a zonelor eligibile poate fi consultată prin intermediul unui vizualizator cartografic de pe site-ul Ministerului ca fiind cea pentru anul 2022. Identificarea definitivă a acestor zone reprezintă un alt pas pentru implementarea celui de-al treilea apel pentru acest program UNICO lansat în 2021 pentru promovarea ultrarapidă. conectivitate de cel puțin 100 Mbps pentru 100% din populație.

Consultarea va rămâne deschisă până pe 22 iunie și poate fi consultată pe site-ul Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale.

Programul UNICO Broadband Programul pentru Universalizarea Infrastructurilor Digitale pentru Coeziune (UNICO) servește drept cadru pentru diferite apeluri care vor facilita universalizarea accesului la bandă largă ultra-rapidă și extinderea 5G.

Sub umbrela UNICO, au fost lansate mai multe programe în cadrul Planului de redresare și a agendei Spania digitală 2026, finanțate cu fonduri Next Generation UE pentru a accelera extinderea conectivității ultrarapide pe întreg teritoriul.

Proiectele care au fost beneficiari ai apelului UNICO Broadband 2021 și 2022 sunt în prezent în derulare, cu un buget comun de aproape 500 de milioane de euro.

Pentru apelul 2023, bazele de reglementare au fost modificate pentru a se adapta la noile reglementări europene privind ajutorul de stat pentru implementarea rețelelor de bandă largă.

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul lansează consultarea publică privind zonele eligibile pentru ajutor de conectivitate ultrarapidă în 2023