Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi o serie de acțiuni cuprinzătoare în zona afectată de linia de metrou 7B din San Fernando de Henares, cu construirea unei mari spatii verzi cu facilitati sportive si pentru copii, precum si infiintarea unui Birou de Asistenta Cartierului. Milioane de euro 10 vor fi, de asemenea, alocate pentru lucrări de consolidare a teren și va fi construit un nou rezervor de stocare a apelor uzate.

Acest lucru a fost anunțat de Díaz Ayuso după ce a vizitat municipalitatea împreună cu vicepreședintele și ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, și miniștrii pentru Mediu, Locuințe și Agricultură, și Transport și Infrastructură, Paloma Martín și, respectiv, David Pérez. Acestea sunt ministerele responsabile pentru lucrările care sunt proiectate sau sunt deja realizate pentru a atenua consecințele lucrărilor subterane.

În noul dispozitiv situat în San Fernando de Henares , care va fi disponibil începând de luni viitoare 17 în octombrie pe strada Ventura din Argumosa, vecinii vor fi informați personal și vor fi soluționate orice întrebări pe care le pot avea cu privire la starea locuințelor sau la dosarele de răspundere proprie. Se va deschide de luni până vineri dimineața, de la 10.00 A 14.24 ore împreună cu două după-amiezi (luni și miercuri), de la 13.30 a 18. ore.

Consolidare teren

Díaz Ayuso a vizitat unitățile în care vor fi tratați vecinii și a făcut turul zonei afectate în care Executiv execută lucrările de consolidare a terenului.

Tocmai, în această săptămână au început aceste lucrări pe o suprafață de aproximativ

. .00 metri pătrați, pe străzile Rafael Alberti, Presa, Pablo Olavide, Francisco Sabatini și Nazario Calonge. Pentru a face acest lucru, guvernul regional va investi în jur 10 milioane euro.

Pe de altă parte, parcelele afectate vor deveni o mare zonă verde cu facilităţi sportive. Locuitorii vor putea accesa acest spațiu prin diferite căi, articulate într-o duzină de medii, care vor duce la o grădină centrală cu vegetație geometrică de tip labirint similară cu cea din Parque de la Rosaleda de El Retiro, din Madrid.

Acest mare parc va avea jocuri pentru copii, mobilier pentru gimnastica pasiva, piste de biciclete si alergare, o zona verde florala cu vegetatie joasa si specii autohtone; precum și o esplanada cu peluze cu consum redus de apă ca urmare a proiectului de cercetare al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Madrid (IMIDRA).

. Demolarea complexului El Pilar

Pentru a întreprinde În cadrul acestui proiect, Comunitatea Madrid va începe, înainte de sfârșit 2022, demolarea instalațiilor El Pilar complex pe unde va fi amplasat parcul. Terenul se întinde pe un bloc complet delimitat de străzile Nazario Calonge, La Presa și Rafael Alberti și este ocupat de clădiri.

În prezent, toate aceste dotări sunt neutilizate, întrucât, din moment ce La sfârșitul lunii 2023, Ministerul Educației și Universităților a mutat locația școlii de adulți, școlii de copii și a limbilor. spre alte locații. Această acțiune importantă, care se preconizează a fi finalizată în prima jumătate a anului 2023, presupune o investiție de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Pe de altă parte, va fi construit un nou rezervor de stocare a apelor uzate, o infrastructură hidraulică care permite depozitarea și dozarea saramurii în stația de epurare. Prin această acțiune se va realiza buna funcționare a stației de epurare Casaquemada din orașul San Fernandina.

În acest scop, Comunitatea Madrid va efectua o investiție estimată la 5 milioane de euro. De asemenea, asistență și consiliere tehnică de specialitate vor fi oferite de către profesioniștii Canal de Isabel II prin intermediul a doi hidrogeologi însărcinați cu studierea evoluției apelor subterane.

În aceeași linie, Președintele a explicat că Guvernul regional urmează să aloce 18 milioane de euro pentru a asigura stația de epurare Casaquemada pt. o tratare a liniei de nămol ale cărei lucrări vor începe în 2025. La această acțiune se adaugă 9 milioane de euro pentru un proiect care permite Torrejón de Arroz să devieze o parte din fluxurile din San Fernando de Henares, Ajalvir și Daganzo, deoarece sistemul Casaquemada nu are capacitatea de a trata tot acel volum de apă.

În plus, printre alte investiții, Comunitatea Madrid a semnat un acord cu Consiliul Local San Fernando de Henares pentru o valoare de 00, 8 milioane de euro, pentru îmbunătățirea rețelei de salubrizare în următorii doi ani.

Atenție familiilor afectate

Încă de la început, Executivul Regional a ținut întâlniri cu toate familiile afectate pentru a le actualiza cu informații referitoare la locuințele lor și următorii pași care trebuie întreprinși. Până în prezent sunt deschise 72 dosare de răspundere patrimonială, dintre care 18 au deja toată documentația necesară.

În prezent există 72 familii relocate. În unele cazuri -17-, perioada de relocare stabilită în ordinul de urgență a expirat dictată de Guvernul de la Madrid, și neputând fi prelungit, s-a ajuns la o înțelegere cu vecinii, pentru care vor fi plătiți 76 euro pe lună timp de șase luni, prin livrarea unui cec de 4.788 euro, în concept de avans până când au compensația corespunzătoare după demolarea locuințelor lor. Până în prezent au fost procesate opt granturi de acest tip.

Această sumă nu va fi dedusă din compensația stabilită definitiv în dosarele de răspundere. În rest, Executivul Autonom își asumă toate costurile cu cazarea, întreținerea, cheltuielile de furnizare (apă, electricitate și încălzire), precum și serviciul de depozitare a mobilierului.

Până acum , Comunitatea Madrid a aprobat mai mult de 30 milioane pentru reabilitarea locuințelor, precum și îmbunătățirea și stabilizarea terenului . In plus, din septembrie 2023, a alocat peste 1,4 milioane de euro pentru mutari de vecini, mutari, inchiriere etaje. în care au fost instalate, întreținere și transferuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2023Díaz Ayuso anunță o zonă verde grozavă pe teren al liniei de metrou 7B din San Fernando de Henares și un birou de asistență pentru vecinătate 2025