Secretarul general al Partidului Socialist Madrid (PSM), Tomas Gomez, va fi candidatul socialiştilor la preşedinţia regiunii Madrid la alegerile din 22 mai 2011. Liderul socialiştilor madrileni a câştigat 52% dintre voturile membrilor de partid în urma unor alegeri în care s-a confruntat cu Trinidad Jimenez, candidatul preferat al preşedintelui guvernului Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Deşi balanţa s-a înclinat în favoarea lui Gomez datorită câtorva voturi, alegerea sa drept candidat la Madrid a fost făcută în ciuda recomandărilor făcute de oameni importanţi din conducerea partidului care o susţineau pe Trinidad Jimenez, actualmente ministrul Sănătăţii. Motivul folosit de o parte din conducerea centrală a partidului în momentul lansării candidaturii lui Trinidad Jimenez a fost că aceasta ar avea mai multe şanse ca să câştige în lupta electorală cu actualul preşedinte al regiunii Madrid, Esperanza Aguirre de la Partidul Popular.

Tomas Gomez a fost ales în urma unor alegeri la care au participat 81 dintre membrii PSM, iar diferenţa faţă de contracandidata sa a fost de aproximativ 500 de voturi.