#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că va solicita guvernului central declararea unei zone grav afectate de o urgență a Protecției Civile, a tuturor municipalităților afectate de trecerea DANA în acest weekend.

Este ceea ce a avansat el după vizita pe care a făcut-o în Aldea del Fresno, una dintre municipalitățile cele mai afectate de furtună, pierzând cele trei poduri care leagă orașul de Villamantilla, Villamanta, Villanueva de Perales și Navalcarnero.

Președintele Madridului a ținut să mulțumească tuturor madrilenilor pentru comportamentul exemplar pe care l-au avut în această duminică, după ce a primit alerta prin diferite mijloace; și serviciilor de urgență pentru munca pe care o desfășoară în aceste ore grele, pompierilor din Comunitatea Madrid, Gărzii Civile și Protecției Civile.

Agenția de Securitate și Situații de Urgență a Comunității Madrid a gestionat 16.800 de apeluri din această duminică, cu 1.800 de incidente legate de ploi. În plus, pompierii Comunităţii Madrid au efectuat 1.169 de intervenţii.

Díaz Ayuso a explicat că Sistemul Es-Alert, activat duminică aceasta în Comunitatea Madrid, „este o alertă care funcționează în multe alte țări și pe care toate comunitățile autonome o au la dispoziție. „Nimeni nu a folosit datele personale de pe telefonul niciunui cetățean”.

„Trebuie să știi să îmbini economia, libertatea tuturor cetățenilor cu securitatea. Cred că, mai presus de toate, ceea ce am văzut în aceste ore a fost catastrofal în această zonă de sud-vest a Comunității Madrid. Și în acest caz trebuie să rămânem cu ceea ce a fost evitat datorită alertei și muncii serviciilor de urgență”, a declarat președintele Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va solicita guvernului central să declare toate municipalitățile afectate de DANA drept zone grav afectate.