Consiliul guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat astăzi o investiție de 40 milioane de euro pentru a garanta în 2022 asistență juridică gratuită cetățenilor din regiune, ceea ce reprezintă o creștere cu 7% față de anul precedent.

Acest buget este articulat prin două granturi directe. Primul, în comun -pentru o sumă de 40, 4 milioane de euro-, este destinat ilustrelor Barouri din Madrid (ICAM) și Alcalá de Henares (ICAAH). Cel de-al doilea, care are o sumă de 5,6 milioane de euro, se adresează Ilustrei Asociații a Avocaților din Madrid.

Aceste subvenții sunt utilizate pentru plata acțiunilor profesionale ale turei oficiale, asistenta juridica a detinutului, prelucrarea dosarelor prin care se solicita asistenta juridica a detinutului si cu titlu gratuit, precum si costurile pe care aceste servicii le genereaza pentru asociatiile profesionale.

Plati pentru ICAM și ICAAH se realizează prin Consiliul Barourilor din Comunitatea Madrid, care le cuprinde pe ambele. Cele primite de Ilustrei Asociații de Avocați din Madrid, prin Consiliul General al Ilustrelor Asociații de Avocați ai Tribunalelor din Spania, ca entitate colaboratoare.

În acest fel, Comunitatea Madrid garantează asistență juridică tuturor acelor cetățeni care nu dispun de suficiente resurse financiare și protejează dreptul fundamental al tuturor oamenilor la protecție judiciară efectivă în exercitarea drepturilor și intereselor lor legitime, așa cum este prevăzut în Constituția Spaniei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește investițiile cu 7% pentru a garanta asistență juridică gratuită în regiune