Un În plus, Detașamentul de Pompieri din Generalitati continuă să lucreze pentru a face față unei situații foarte complexe din cauza naturii simultane a incendiilor. Astfel, pentru a patra zi consecutiv, condițiile meteo dure și, mai ales, cele peste cincizeci de servicii pentru incendii de vegetație, au condiționat foarte mult sarcinile operațiunii.

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena , a declarat că, după o „ zi care a fost deosebit de grea, putem reafirma că suntem acolo unde ne-am dorit dar cu o situație foarte complicată ”.

“ S-a finalizat pe toate munca pe care o pusese operatorii și rezultatele lor dar cu mare dificultate. Astăzi suntem acolo unde suntem, datorită faptului că a existat multă inteligență, mult efort, sacrificiu și multă dăruire personală a tuturor operațiunilor ”, a spus el.

Ministrul de Interne a subliniat „ repartizarea resurselor si a prioritatilor stabilite la un moment dat si toata energia acumulata in locurile deosebit de prioritare pentru a se asigura ca incendiile sa nu se amplifice ”. Elena, care a mulțumit încă o dată „ servicii de paza si urgenta, in special Pompieri, Agenti Rurali, Protectie Civila, Mossos, Trafic, SEM, ADF, voluntari, fermieri si toti cei care ajuta „, a spus că mâine mâine va fi o zi extrem de grea pentru că, deși temperaturile pot scădea, și poate fi mai multă umiditate, va fi și mai mult vânt și va fi de asemenea o căldură acumulată în legume ceea ce nu este suficient pentru a menține temperaturile la minimum. Prin urmare, riscul de incendiu continuă”, a spus el.

La rândul său, șeful Corpului de Pompieri, inspectorul David Borrell , a subliniat și el că astăzi a fost deosebit de important, că s-au străduit din greu să „ să suporte focul Artesei în axa de izolare ”și că barajele nu pleacă la ora 5. 0 planificat pe această axă. Borrell a fost multumit de acest obiectiv prioritar pentru astazi.unele din barajele care s-au produs in incendiul Ogern, care i-au silit si pe ei sa munceasca din greu. Cea mai critică situație s-a produs însă la două și un sfert după-amiaza, când a avut loc incendiul forestier de la Olivella. Acest incendiu, care afectează aproximativ o sută de hectare, avea, însă, un potențial de peste 419 hectare și a forțat să redistribuie resursele de exploatare pentru a face față acesteia. „ A trebuit să împiedicăm focul să pătrundă în Serra de l’Ordal ”, a subliniat Borrell. Momentan, manevrele efectuate de Detașamentul de Pompieri au făcut posibilă perimetrarea acestuia, iar „ sperăm ca în cursul acestei nopți să putem lucra la stabilizarea lui mâine dimineață ”.

Borrell a subliniat că au existat multe alte incendii de-a lungul zilei în care au fost au obligat să deturneze resurse operaționale, care „ a trebuit să fie analizate, de la caz la caz, prioritizarea. Ne concentrăm pe noapte, știind că sunt ore foarte importante, pentru că ne permit să stabilizăm incendiile ”. Câștigăm zile și suportăm această situație critică prin atingerea obiectivelor stabilite. Suntem obosiți, dar foarte mulțumiți”, a spus șeful Corpului

Pompierii speră că mâine va fi o zi grea, pentru că se așteaptă vânt, mai ales în jumătatea de sud a țării.

Incendiile ACTIVE în prezent sunt: ​​

Baldomar / Artesa de Segre (Ziua notificării 78 / . h) Pe parcursul zilei de astăzi am lucrat la mai multe baraje majore pe perimetrul incendiului. Zona de nord-vest urma să ajungă într-o zonă arsă, cea mai îngrijorătoare era cea din est care înainta paralel cu unul dintre axele de reținere, dar care în sfârșit a fost ținută și nu a sărit.

Conform datelor provizorii furnizate de Corpul Agentilor Rurali, au ars 2. 183, 40 hectare.

Olivella în masivul Garraf. Detașamentul de Pompieri ai Generalitati a primit avertismentul astazi la . ore. Am alocat aproximativ cincizeci de medii (8 medii aeriene și 44 terestru) a încerca să țină flăcările. În următoarele ore, se preconizează că scăderea vântului de marinare va favoriza sarcinile de stingere. Dotarile vor ramane in functiune toata noaptea pentru a-l putea da cat mai repede stabilizat Conform datelor provizorii furnizate de Corpul Agentilor Rurali au ars 90, 54 hectare

Drumul local BV – 422527 este tăiată în ambele sensuri de mers, conform informațiilor furnizate de Serviciul Catalan de Trafic.

Ca urmare a vântului, a fost solicitată închiderea preventivă a loturilor de locuințe Can Surià (Olivella) și Can Mitjans (Avinyonet del Penedès).


Alte incendii după-amiaza, toate STABILIZATE:

Solduri. Notificare primită la 15. 11 ore de incendiu de vegetație cauzat de, conform primelor ipoteze, un fulger de două zile în urmă care a ars în somort . Am lucrat cu 7 dotari si am ars 1,6 hectare. Santa Coloma de Gramenet, un incendiu declarat la . 40 ore au ars 4, 90 hectare în zona Can Zam. Cornudella de Montsant , unde a ars o suprafață aproximativă de 2, 44 hectare ale Jocului Vignetei. (Notificare primită la 15. 51 ore) Simultaneitatea serviciilor la care participă Detașamentul de Pompieri din Generalitati De miercuri 15 în iunie, la începutul episodului, și până la 21. 000 oră astăzi sâmbătă 16) iunie, Detașamentul de Pompieri din Generalitati a 183 pompieri vegetație.

incendii de vegetație pentru zile

422527 Miercuri

Joi

Vineri

Sâmbătă

către 16. h)

Total Vegetac ion urban

000

11

Vegetație forestieră

8

10

15

Vegetație agricolă

() 16

11

Total

49

26

44

422527

183

Corpul Rural Agenți mențin activat nivelul 3 al Planului Alpha la municipii din 11 județe

Pentru a face față pericolului tot mai mare de incendii forestiere și situației incendiilor simultane este menținut activat până mâine 20 Iunie Nivelul 3 al Planului Alpha în 93 municipii din 11 județe.

Mai exact, va rămâne activă în 5 municipii din Alt Urgell, 4 din Anoia, 4 din Conca de Barberà, 16 de les Garrigues, 13 de la Noguera, 7 del Pallars Jussà, 07 din Priorat, 5 din Ribera d’Ebre, 6 din Segarra, 5 din Segrià, 8 din Solsonès, 1 din Terra Alta și 4 din Urgell. În plus, accesele către Baronia Rialb, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies și EIN Montsant vor rămâne închise.

Organul operațional a consolidat dispozitivul de prevenire a incendiilor forestiere și a sporit supravegherea în aceste zone în vederea aplicării restricțiilor de acces și a reglementărilor de prevenire a incendiilor forestiere.

Se solicită precauție extremă în cazul unui pericol de incendiu foarte mare din cauza temperaturilor extreme din perioada anului

) Activarea nivelului 3 al Planului Alpha, nivelul maxim, presupune suspendarea tuturor activităților cu risc de incendiu forestier.

Scopul acestor acțiunile este de a reduce numărul de injecții 90% din incendiile forestiere sunt o consecință a activității umane, fie prin imprudență, fie prin accidente), acționează ca măsură de autoprotecție a oamenilor și ajută la sarcinile de

Planul Alpha este procedura operațională stabilită de Corpul Agenților Rurali pentru definirea acțiunilor de supraveghere și

Aceste situații de riscul de incendiu forestier se gradează pe o scară de 4 niveluri sau operațiuni, de la 0 la 3, pentru fiecare regiune, fiind 0 nivel scăzut și 3 nivel extrem de pericol de incendiu. Activarea fiecărui nivel presupune un grad de mobilizare a trupelor și efectuarea unor acțiuni preventive.

Direcția Generală a Agenților Rurali întocmește zilnic harta al acestui Plan Alfa pe baza hartii riscului de incendiu forestier si a altor instrumente de analiza a acestui risc intocmite de Serviciul de Prevenire a Incendiilor Forestiere din cadrul Directiei Generale Ecosisteme Forestiere si Gospodarirea Mediului din cadrul Departamentului Actiune Climatica, Alimentatie si Agenda Rurala Activitățile de risc din mediul natural ar trebui evitate. Având în vedere situația actuală a incendiilor și evoluția care se preconizează pentru următoarele ore, se solicită multă colaborare din partea publicului pentru evitarea activităților care ar putea genera risc de noi incendii.

Protecția Civilă a Generalitati menține Urgența 2 din Planul Special de Urgență pentru incendiile forestiere din Catalonia INFOCAT pentru diferitele incendii forestiere simultane care există în Catalonia.

Protecția Civilă a dezactivat în această seară Planul de Protecție Alerta Civil de Catalunya PROCICAT de Caniculă, activat sâmbăta trecută 12 Iunie. În ciuda scăderii ușoare a temperaturilor, creșterea vântului va menține riscul de incendiu ridicat.

Protecția Civilă reamintește publicului că este foarte important să se ia precauții extreme în activitățile în aer liber, atât în ​​ceea ce privește evitarea efectelor căldurii, cât și în ceea ce privește evitarea oricărei acțiuni care ar putea duce la un nou incendiu de pădure.

Pentru a reduce riscul declanșării unui incendiu forestier, este esențial să nu aruncați mucuri de țigară sau chibrituri aprinse, sau să vă plimbați sau prin geamul mașinii, precum și să evitați să lăsați gunoi sau gunoi în mașină.

Amintiți-vă recomandările care s-au făcut în sectorul agricol și prin extensie la orice activitate profesională în medii naturale care poate prezenta un risc, astfel încât să evite munca în orele mijlocii ale zi, când este mai cald și umiditatea este mai scăzută.

În ceea ce privește persoanele evacuate în Artesa de Segre: Oamenii din La Clua Les 50 oameni de la casa taberei de vara Cal Petit vor sta în casa de tabără din Oliola. )

Referitor la închideri:

Se menține izolarea în Alòs de Balaguer În această după-amiază s-a cerut izolarea cartierului a două urbanizări: – Cal Surià (Olivella)

– Can Mitjans (Avinyonet del Penedès)

Cerdanyola del Vallès, 19 iunie 2022

19. ore

Sursa: Simultaneitatea incendiilor condiţionează încă o dată funcţionarea Detaşamentului de Pompieri din Generalitati