Președintele Generalității, Pere Aragonès, a subliniat în această dimineață că „Catalunia poate concura cu cele mai importante economii din lume” și că inovația este cheie ” pentru a realiza acest lucru. „Țara noastră a condus o revoluție industrială fără a avea multe dintre cerințele pe care țările trebuiau să le aibă pentru a le face și a făcut-o datorită talentului, angajamentului inovator și de afaceri și unui angajament clar față de inovare și diversificare” , a subliniat el.

Așa a spus șeful executivului în cadrul inaugurării, în această dimineață, la Santpedor, a noului centru de producție al grupului Avinent, companie lider. în fabricarea pieselor cu cea mai mare cerere pentru sectorul medical. Imobilul nou, de 8. 000 m 2 , cu o investitie de 206 milioane de euro, este axat pe inovare în produse, procese și servicii din sectorul medical.

După vizitarea facilităților noului centru, președintele a subliniat excelența carierei și a muncii lui Avinent, „cu o dorință continuă de inovație și rigoare” , pe care a reușit să le îmbine trecutul industrial cu noile linii de afaceri. „În Catalonia avem nevoie de numărul maxim de companii cu capital catalan, pentru că favorizează crearea de locuri de muncă și este o asigurare împotriva relocarilor” , a subliniat el,

Pe de altă parte, a dat ca exemplu și pe Avinent că „e l industria industrială a Cataloniei viitorul implică o reindustrializare care trebuie să fie verde și digitală, cu muncă de înaltă tehnologie și un angajament clar față de sustenabilitatea mediului ”. O reindustrializare care „are nevoie de companii să câștige dimensiune pentru a avea capacitate inovatoare și de investiții”. „Nu trebuie să ne fie frică și este esențial să putem înfrunta viitorul cu garanții” , a adăugat el.

La eveniment a participat și directorul echipei Avinent, delegatul guvernului în Catalonia Centrală, Rosa Vestit, și primarii din Santpedor, Xavier Codina și din Manresa, Marc Aloy, printre alte autorități.

Anterior, șeful executivului a vizitat Consiliul Local Santpedor, unde a semnat cartea de onoare, și a declarat „vitalitatea economică, moștenirea culturală și naturală și angajamentul social ”a satului. În plus, ea a întins mâna către consiliu pentru a continua să lucreze pentru prosperitatea comună pentru toți cetățenii municipiului „ construind împreună o țară dreaptă, prosperă, verde, feministă și liberă”.

Sursa: Președintele Aragonez: ” Internaționalizarea este cheia pentru ca Catalonia să concureze cu principalele economii ale lumii „