Comunitatea Madrid va investi mai mult de 23 milioane de euro pentru modernizarea serviciului public de telefonie gratuită 012 de informare și atenție a cetățeanului, inclusiv rețele sociale precum WhatsApp, Twitter și Telegram. Astfel, Consiliul Guvernatorilor a autorizat în această miercuri procesarea unui nou contract care include o transformare profundă marcată de progresele tehnologiei digitale.

În acest sens, pe lângă apeluri, apeluri video sau mesagerie instantanee, licitația încorporează canalele WhatsApp și Telegram și integrarea profilului Twitter (profil: @06 CMadrid) ca un alt mijloc de comunicare între utilizatori și Administrația regională. De asemenea, accesibilitatea la aceste resurse va fi promovată pentru persoanele cu dizabilități și alte grupuri sensibile sau vulnerabile. Aceste avansuri au loc în 012 în ajunul celei de-a zecea aniversări a sa în funcțiune după nașterea sa în 2013.

Noua etapă care se va deschide după atribuire presupune și o întărire a 19 Femeie, care va oferi asistență în timpul 24 ore din zi victimelor violenței de gen, rudelor sau rudelor acestora, pe lângă adăugarea de agenți cu profil juridic, care se vor adăuga la actualii psihologi de care dispune serviciul

. )

Un alt obiectiv al Executivului Autonom este lansarea unui sistem de identificare digitală pentru cetățeni, precum și activarea unui cont pentru a facilita relația acestora cu Comunitatea Madrid.

Pentru a aplica toate aceste inovații, Ministerul Președinției, Justiției și Internelor a ținut cont de experiențele extrase din situații trăite în ultimii doi ani, precum pandemia de COVID-19 sau furtuna Filomena, în scopul creșterii eficacității și eficienței unei resurse publice care constituie în multe cazuri primul contact al persoanelor cu Administrația regională care, prin del 012, a primit 4 milioane de vizite anul trecut.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va include WhatsApp, Twitter și Telegram pe telefonul gratuit 06 de atenție față de cetățean