Legea anti-fumat, care a eliminat acest obicei din barurile şi restaurantele din Spania, îi determină pe patroni să găsească soluţii cât mai ingenioase pentru a-şi menţine clientela. Ca să nu piardă clienţii fumători, administratorul unui hotel din sudul Spaniei a decis să le ofere prima băutură gratis celor care aleg să fumeze la intrarea în restaurant.

„Băutura de bun venit” –  aşa se numeşte modalitatea prin care un hotel-restaurant de 3 stele din regiunea Sevilla a ales să evite efectele „negative” asupra vânzărilor a legii anti-fumat. Directorul hotelului La Posada, Tomás Prieto, a dat asigurări la postul de radio spaniol Cadena SER că această metodă este tot ce poate face deocamdată ca să nu piardă clienţii fumători, pe lângă o reducere de 10 la sută pentru cazare.

Campania hotelului din localitatea Montellano a fost declanşată din această duminică, iar conducerea hotelului doreşte să o menţină pe toată durata anului.  Legea fumatului a intrat în vigoare la 2 ianuarie a.c. şi a provocat numeroase nemulţumiri în rândul patronilor de baruri şi restaurante, unii anunţând chiar că nu vor aplica legea, aşa cum este cazul unor baruri din Málaga şi Castellón.