#Madrid –

SCOPUL ESTE CREAREA UNUI SPAȚIU COMUNICATIV CU PACIENȚII

Serviciul de Oftalmologie al Spitalului Universitar La Princesa a lansat „Școala Pacienților Experți pentru persoanele cu degenerescență maculară legată de vârstă (DMLA)”. Această inițiativă se înscrie în Planul de Umanizare al acestui serviciu și, împreună cu site-ul și Canalul său YouTube, își propune să însoțească persoanele cu patologii oculare cronice astfel încât acestea să aibă informațiile și instrumentele necesare, pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

AMD este o tulburare oculară care scade lent vederea centrală și vă împiedică să vedeți detalii sau obiecte mici. Aproximativ 25% dintre persoanele cu vârsta peste 75 de ani pot avea un anumit grad de AMD. Datorită unor inițiative de genul acesta, pacienții au posibilitatea de a-și împărtăși experiențele și preocupările, prin întâlniri în persoană sau virtuale, cu alții care trăiesc de mult timp cu acest tip de afecțiune.

Obiectivul este de a aborda trei aspecte fundamentale: informarea asupra diagnosticului, evidențierea experienței pacienților care sunt experți în această patologie care le vor oferi instrumentele și resursele pe care le folosesc în viața de zi cu zi și consilierea membrilor familiei pentru ca aceștia să poată ajuta oamenii. a mediului lor familial care suferă de această boală. Pe site-ul specific al Serviciului de Oftalmologie, care se află în cadrul portalului web al Spitalului La Princesa, persoanele interesate se pot înscrie completând un scurt formular.

PRIMIREA MAREA IN PRINTA PACIENȚI

Această inițiativă, împreună cu promovarea conținutului audiovizual axat pe comunicare și munca informativă, a fost foarte bine primită în rândul pacienților Serviciului de Oftalmologie al acestui centru de sănătate publică din Comunitatea Madrid, după cum reiese din cei peste 1.300 de abonați de pe YouTube. canal, depășind 200.000 de vizualizări totale.

În videoclipurile găsite atât pe canalul de YouTube, cât și pe site-ul acestei specialități, diferiți medici oftalmologi răspund la întrebările pe care le pun de obicei pacienții cu degenerescență maculară, glaucom și alte patologii foarte răspândite în rândul populației; precum și despre cele mai frecvente proceduri medicale, de exemplu, operația de cataractă sau o injecție intravitreală (intraoculară). Scopul principal este de a reduce îngrijorarea cu privire la diagnosticul unei boli sau a unei proceduri chirurgicale, îmbunătățind informațiile din siguranța acasă.

Mai multe informații pe site-ul de oftalmologie în acest articol Link directiar înCanalul canalului YouTube.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Oftalmologie al Spitalului La Princesa lansează o Școală de Pacienți Experți pentru persoanele cu DMLA