#Madrid –

Comunitatea Madrid a răspuns la 3,8 milioane de solicitări făcute în prima jumătate a acestui an prin intermediul serviciului public 012 de Informare și Atenție a cetățenilor, cu o creștere de 34% față de aceeași perioadă din 2022.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, și-a vizitat astăzi sediul din capitală, unde a subliniat că „012 a încorporat noi canale de comunicare pentru ca madrilenii să aibă o Administrație agilă și apropiată, care să ofere si asistenta personalizata. El a subliniat, de asemenea, munca agenților care desfășoară această activitate, „care sunt vocea Comunității Madrid în fața cetățenilor și desfășoară o muncă lăudabilă”.

Cele mai solicitate probleme sunt legate de transport (23,55%) – în special modul de obținere a abonamentului–; urmate de afaceri sociale (15,48%) –pentru cererea de subvenții și ajutoare, și locuințe (12,73%) –mai mult de o treime legate de chirie–. În ceea ce privește profilul persoanelor care apelează la acest serviciu, două din trei sunt femei.

În decembrie 2022, guvernul regional a activat trei noi canale de informare care s-au adăugat celor tradiționale -telefon și poștă- ale 012: WhatsApp, un chat integrat în portalul web al Comunității Madrid și serviciul video. O echipă formată din 203 profesioniști – 50% cu un anumit tip de dizabilitate – lucrează pentru a răspunde tuturor întrebărilor.

Din cele 3,8 milioane de atenții procesate în aceste șase luni, 1.123.932 au fost apeluri telefonice. Restul s-au făcut prin alte canale precum chat, mesagerie instantanee, e-mail sau portal web, precum și prin trimiterea de alerte. În total, 50.000 dintre ele au fost gestionate de canalele recent încorporate.

012 lângă tine, 012 Femeie și 012 Suport maternitate

În plus, Comunitatea Madrid are în prezent trei unități specializate formate dintr-o echipă de 17 psihologi. 012 By your side a asistat 12.154 de oameni din Madrid de la crearea sa în decembrie anul trecut. Această resursă oferă ajutor persoanelor care se află într-o situație de singurătate nedorită, bullying, depresie sau anxietate. Printre cele mai frecvente se numără nevoia de sprijin psihologic (42,8%), suport emoțional (18,24%), protecție în întâlnirea de familie (2,92%) și asistență pentru combaterea dependențelor (3,21%).

La rândul său, 012 Mujer, destinat femeilor victime ale violenței, a primit 4.203 apeluri între 1 ianuarie și 30 iunie a acestui an. Funcționează 24 de ore pe zi și 20% din interogări au fost făcute noaptea. Iar 012 Suport pentru Maternitate, de asemenea operațional toată ziua, oferă femeilor însărcinate sau care sunt deja mame toate informațiile privind ajutorul și resursele Executivului regional în această materie, inclusiv îngrijiri psihologice și medicale pentru cei care au nevoie. De la lansarea sa, în februarie a acestui an, a asistat 7.669 de persoane, 86,6% femei și 13,4% bărbați.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește cu peste 30% numărul de interogări gestionate de serviciul public 012 în primele șase luni ale anului