Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a decretat astăzi trei zile de doliu în regiune, în care steagurile clădirilor oficiale vor arbora la jumătate până la pentru marinarii decedați și dispăruți ai navei galice Villa de Pitanxo în apele Newfoundland (Canada) în februarie 12..

Această decizie va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial al Madridului -BOCM-. Tocmai, Díaz Ayuso și-a început discursul la inaugurarea bibliotecii publice Princesa Doña Leonor din Boadilla del Monte prin transmiterea unui mesaj de solidaritate și încurajare familiilor orașului Marín afectat de naufragiul bărcii de pescuit și subliniind că „ nu suntem conștienți de efortul depus în fiecare zi de acești oameni care își câștigă existența la un pas de moarte în multe ocazii”.la acești marinari. La vremea respectivă s-a ținut un minut de reculegere la Poșta Regală, sediul Guvernului Autonom, pe al cărui balcon principal a fost instalat un afiș cu mesajul Madrid cu pescarii, iar mai târziu melodia Lascia ch’io pianga, de Händel. La eveniment au participat ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso decretează trei zile de doliu oficial în Comunitatea Madrid pentru victimele navei galice Villa de Pitanxo