Este și președintele Asociației Spaniole de Neonatologie

Șeful Serviciului de Neonatologie al Spitalului General Universitario Gregorio Marañón, Manuel Sánchez Luna, este noul președinte al Secției Neonatale a Societății Europene de Terapie Intensivă Pediatrică și Neonatală (ESPNIC). Această societate lucrează pentru a promova standardele de terapie intensivă pediatrică și neonatală în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății și încurajează dezvoltarea de noi tratamente și tehnologii, precum și colaborarea multidisciplinară între intensiviștii pediatrici și neonatali, asistenții medicali și furnizorii de servicii medicale din Europa.

Manuel Sánchez Luna este licențiat în Medicină și Chirurgie de la Universitatea Complutense din Madrid și un doctorat Cum Laude în Medicină de la Universitatea Autonomă din Madrid. De asemenea, are un master în Management și Direcția Serviciilor de Sănătate de la Institutul de Sănătate Carlos III-Școala Națională de Sănătate. El conduce Serviciul de Neonatologie al Spitalului Gregorio Marañón și este profesor titular de Pediatrie la Facultatea de Medicină a Universității Complutense.

Sánchez Luna a fost recent acreditat de către Agenția Națională pentru Calitate și Acreditare (ANECA) la facultatea de profesor de Universitatea, în ramura de cunoaștere a Științelor Sănătății, prezidează Societatea Spaniolă de Neonatologie și este consilier al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. A fost președinte al UENPS (Uniunea Europeană a Societăților Neonatale și Perinatale) și al Asociației Internaționale de Neonatologie (INA).

În plus, este autorul 51 cărți și capitole de carte și al 219 publicații în reviste științifice. A participat la 02 studii clinice și studii de cercetare, 30 dintre ei ca investigator principal.

Sursa: Comunitatea Madrid – Șeful Serviciului de Neonatologie Marañón, Manuel Sánchez Luna, prezidează Secția Europeană de Terapie Intensivă Neonatală