#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat, în ședința din această săptămână, o investiție de peste 2 milioane de euro pentru a ajuta persoanele aflate în situații vulnerabile să plătească până la 100% din chiria locuinței pe o perioadă de maximum doi ani.

Beneficiarii acestei subvenții trebuie să fie majori și titulari ai unui contract de închiriere pentru o locuință care le constituie reședința permanentă, pentru o valoare egală sau mai mică de 900 de euro pe lună. De asemenea, la momentul solicitării acestei prestații, persoanele interesate trebuie să declare că veniturile unității familiale au fost reduse cu cel puțin 20%, și nu depășesc 1.800 de euro pe lună, și că dedică mai mult de 30% pentru plata cheltuielilor derivate. de la închirierea casei tale.

Comunitatea Madrid va plăti beneficiarilor acestei măsuri, odată ce documentația a fost primită și verificată, suma corespunzătoare primelor șase luni ale veniturilor acestora, iar restul plăților se vor face pe măsură ce cetățenii își fac dovada facturilor.

Această inițiativă este inclusă într-unul dintre programele planificate cofinanțate de administrația regională în cadrul Planului de Stat pentru Acces la Locuință 2022/25.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă peste 2 milioane pentru a ajuta persoanele vulnerabile să plătească chiria pentru casele lor