Zapada si viscolul din ultima vreme au izolat mii de persoane si au provocat moartea a zeci de oameni din Romania. Pentru a-i ajuta pe cei care au avut de suferit in urma acestei perioade dificile, cateva parohii din Spania solicita ajutorul cetatenilor pentru a strange alimente alimente.

La Biserica Ortodoxa din Alcala de Henares s-a strans aproape o tona de alimente din donatiile facute de enoriasi. „Oamenii au adus in special faina, orez, ulei si acum separam donatiile in functie de tipul alimentelor”, a precizat preotul Adrian Pintea din Alcala de Henares, unde se mai pot face donatii pana duminica, 4 martie.

La randul sau, Biserica Ortodoxa din Torrejon de Ardoz a pornit o campanie de strangere de alimente care sunt destinate persoanelor afectate de ninsorile din Romania din ultima vreme.
Prin comunicatul transmis de biserica si de primaria orasului Torrejon de Ardoz se solicita sprijinul tuturor celor care doresc sa doneze alimente neperisabile.

Donatiile se pot face pana in 12 martie la sediile Proteccion Civil (Pabellon del Recinto Ferial) si la Biserica Ortodoxa (C/ Solana, 13), de luni pana duminica de la 18 la 21.Pentru mai multe informatii se poate suna la telefon 664 01 56 13. Si Parohia Ortodoxa din Albacete a transmis un comunicat asemanator prin care ii indeamna pe romani sa contribuie la aceasta campanie.

„Dragii mei! Caderile abundente de zapada si viscol, precum si gerul cumplit ce s-au abatut peste multe din judetele tarii, au afectat pe foarte multi din locuitorii acestor zone. Cateva zeci de persoane au decedat, unii au ramas blocati in locuinte din pricina zapezilor ce aproape le-au acoperit casele, altii sunt izolati in continuare, ramasi fara caldura, mancare si apa potabila.in fata acestei situatii dramatice prin care trec semeni de- ai nostri de acasa nu putem ramane nepasatori. Fiecare dintre noi resimtim efectele crizei economice pe care o traversam, dar generozitatea si milostenia se arata mai intens in vremuri de saracie.Campania umanitara ‘Dragostea din inimi invinge gerul de afara’, initiata cu binecuvantarea Preasfintitul Timotei, se va desfasura in fiecare parohie din Episcopia Spaniei si Portugaliei in perioada 16 februarie- 02 martie 2012.Cei care vor sa- si ajute semenii aflati la grea incercare, pot aduce la biserica noastra urmatoarele alimente neperisabile: ulei, fasole, faina, zahar, orez, conserve de carne si/ sau peste, conserve de legume(mazare, fasole). Fiecare va primi un proces verbal cu cantitatea de alimente donata. La sfarsitul celor doua saptamani va vom informa public in legatura cu rezultatul acestei campanii in parohia noastra. Sa avem spor la fapte bune!”, precizeaza in comunicat Elena Daniela Hogea si pr. Sebastian Catalin Hogea.

Mai multe detalii despre campania de la Albacete se pot gasi pe site-ul web al acesteia: http://albaceteortodox.es/jurnal/3688-campanie-umanitar sau la telefon 0034 697 65 89 36.