In biserica Parohiei „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid), duminica, 6 februarie a.c., Sfanta Liturghie a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Policarp al Mitropoliei grecesti a Spaniei si Portugaliei, in prezenta Preasfintitului Parintelui nostru Timotei, Episcopul Ortodox Roman al Spaniei si Portugaliei si a insotitorilor acestora, preoti si diaconi.

Este prima vizita a unui ierarh grec in aceasta comunitate si intaia oara in care Sfanta Liturghie a fost savarsita de catre doi arhierei. Multime de credinciosi a participat la Sfanta Liturghie, simtind pe deplin bucuria unei astfel de sarbatori, unica prin frumusetea serviciului arhieresc, a cantarilor si rugaciunilor speciale rostite in cuprinsul ei.

Cu ocazia acestei vizite, inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Policarp a daruit comunitatii noastre o particica din moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, insotita de documentul de autenticitate, ce va fi expusa spre inchinare credinciosilor:

Dupa acest moment, au fost oferite din partea parohiei celor doi ierarhi Distinctia de onoare „Sf. Nectarie Taumaturgul”, „in semn de multumire si recunostinta pentru darul de prezenta, de impreuna-rugaciune si slujire in biserica ?Sfantului Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid), Spania, pentru credinta si devotamentul aratate Bisericii, invataturilor si traditiilor sale”, precum si alte daruri, nepretuite pe langa bucuria pe care ne-au facut-o arhieriile lor prin binecuvantarea revarsata cu caldura asupra noastra, a tuturora.