Constantin Stancu este un cetăţean român din Murcia care a declanşat un prostest neobişnuit sau poate nu atât de neobişnuit, având în vedere vremurile pe care le trăim. Românul îi cere fostului său patron plata a 13 salarii, în total 15 mii de euro. Pentru că până acum solicitările sale nu au avut succes, românul a decis să construiască o colibă în faţa locuinţei fostului său şef şi a făcut câteva pancarte mari în care povesteşte tot ce i s-a întâmplat. Acolo stă zi şi noapte.

Potrivit publicaţiei locale La Verdad de Murcia, Constantin, în vârstă de 60 de ani, spune că a muncit pentru şeful său din 2006, pentru care a construit piscine. Din mai, anul acesta, Constantin Stancu s-a săturat să muncească fără să fie plătit şi doar ca să aibă unde dormi, adică într-o cameră fără ferestre, în casa patronului său.

De atunci, s-a instalat în faţa vilei acestuia din localitatea Casillas ca să protesteze. Între timp a mai aflat şi faptul că din august, anul trecut, nu i-au mai fost plătite asigurările sociale şi nu poate beneficia pe această perioadă de ajutorul de şomaj.

Patronul, J.P.M. i-a distrus de câteva ori coliba, ba chiar i-a luat salteaua şi mobilul şi chiar a încercat să-i distrugă construcţia improvizată intrând în ea cu maşina. Stancu l-a acuzat pe fostul său patron de agresiune, iar acesta spune că nu mai rezistă şi că vrea să-i ceară românului despăgubiri pentru daune morale. Patronul se apără spunând că Stancu lucra pentru altă firmă, cu toate că stătea la el în casă şi de aceea nu acceptă reclamaţiile sale. Românul continuă să protesteze în faţa casei patronului spaniol, care potrivit unei prietene a lui Stancu, ar fi ameninţat că-i dă foc la colibă dacă nu renunţă la protest.