Un român de 24 de ani a fost arestat după ce la zilele localităţii Escamilla (Guadalajara) s-a urcat beat şi fără carnet la volanul unui tractor şi a intrat cu el în mijlocul locuitorilor care sărbătoreau.

Evenimentul s-a petrecut în timpul „fiestei” locale, când tânărul T. B. s-a urcat beat la volanul unui autoturism. Un grup de tineri care a văzut că românul era beat l-a convins pe acesta să se dea jos din maşină. Totuşi, la scurt timp după aceea, românul a apărut pe străzile localităţii la volanul unui tractor, aflat în proprietatea şefului său. În urma acestei îndrăzneli nesăbuite a românului au fost rănite două femei, iar un tânăr de 20 de ani a fost transportat în stare gravă, cu elicopterul, la un spital din Toledo.

Locuitorii satului Escamilla au fost la un pas să-l linşeze pe T. B., însă norocul său a fost că a fost reţinut la timp de Garda Civilă. După prelevarea probelor de alcoolemie, românul a fost găsit pozitiv şi a fost acuzat de tentativă de omucidere. Sărbătoarea localităţii a fost suspendată în urma acestui eveniment.