Cinci cetăţeni români au murit azi dimineaţă într-un grav accident rutier petrecut în Ungaria. Cei cinci cetăţeni români, unul dintre ei fiind minor, călătoreau într-o maşină cu număr de Spania, care s-a ciocnit cu un camion în Csongrad (Ungaria), o provincie din sudul ţării, aşa cum îl citează EFE pe purtătorul de cuvânt al poliţiei locale maghiare,  Szilvána Tuczakov.

Tragedia s-a produs la ora 4 dimineaţa, ora locală, la 26 de kilometri de Szeged, pe şoseaua 43. Din primele cercetări reiese că automobilul, un Kia de culoare albă, a încercat la un moment dat o manevră de depăşire a unui alt autovehicul şi s-a ciocnit frontal cu un camion cu matriculă românească.
Toţi pasagerii din autoturismul KIA, 4 adulţi şi un minor de 12 ani, toţi cetăţeni români, au decedat pe loc, potrivit poliţiei maghiare. Serviciile medicale care s-au prezentat la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru victimele produse de teribilul accident, iar autorităţile maghiare au luat legătura cu cele româneşti şi spaniole pentru derularea procedurii de returnare a corpurilor neînsufleţite. S
e pare că românii se deplasau spre România pentru a-şi petrece vacanţa de vară acolo, la fel ca alte sute de mii de români din întreaga Europă care se îndreaptă în această perioadă spre ţară.