Un roman de 35 de ani a fost salvat ieri de pompierii din localitatea Alzira (Valencia) dupa ce s-a urcat pe un stalp inalt de 25 de metri, in semn de protest. Barbatul era nemultumit pentru ca, potrivit presei locale, fusese inselat cu o oferta falsa de munca.

Venise in Spania cu promisiunea de a munci la cules de portocale si s-a trezit pe strada. Singura forma de a protesta a fost sa se urce pe un stalp de iluminat unde la un moment dat i s-a facut rau si a strigat dupa ajutor.

Un vecin a sunat la 112 si trei echipaje de Pompieri au sosit la fata locului. Pe langa pompieri, la locul in care se afla romanul catarat pe stalp, intr-o baza sportiva, s-au deplasat si echipaje de la Politia Locala, Politia Nationala si o ambulanta. 

Un pompier a reusit sa urce pana sus la romanul protestatar dupa ce a rupt lantul de la poarta bazei sportive, In varful stalpului, pompierul l-a gasit pe acesta cu o sticla de whisky langa el. Dupa o discutie cu pompierul, barbatul a acceptat sa-si puna hamul si sa coboare.

Pentru ca nu a mai avut curaj sa coboare pe scara, pompierii au folosit o macara ca sa-l coboare pe roman. Publicatia locala El Seis Doble informeaza ca romanul era suparat pentru ca fusese inselat sa faca tot drumul din Romania pana in Spania degeaba.

Cand a fost coborat de pe stalpul de 25 de metri inaltime, barbatul a scos din buzunar o hartie pe care a rupt-o in bucati. Era contractul fals pe care-l primise la plecarea din tara.