Dorel Indre, un cetăţean român stabilit în Cantabria, a murit în 23 august în apele Mării Cantabrice după ce a salvat din valuri doi oameni care erau pe punctul să se înece. El se afla pe plajă împreună cu familia şi cu un grup de prieteni, la fel ca în fiecare sfârşit de săptămână, în apropierea localităţii Comillas. În acea zi, însă, nu era momentul pentru plajă pentru că în apropiere flutura steagul roşu al salvamarilor, care recomandă tuturor să nu se apropie de apă din cauza mării agitate. Familia şi prietenii lui Dorel Indre se aflau însă, într-o zonă în care nu era prevăzut serviciul de salvamar.

La un moment dat, un copil de 14 ani din grupul românilor a fost cuprins de valuri, iar Dorel şi un alt prieten au sărit în apă după el. După ce l-au salvat, un alt om avcea nevoie de ajutor, un cetăţean german, care a fost salvat şi el. Din nefericire însă, cei doi salvatori au fost înfrânţi de valuri şi de curenţii puternici şi după intervenţia lor au pierdut orice putere şi au avut şi ei nevoie de salvare. Familia a chemat serviciul Salvamar care a încercat să-i resusciteze pe cei doi. Unul dintre ei şi-a revenit, însă Dorel nu a mai putut fi salvat.

La câteva zile după eveniment, presa locală a început să vorbească despre „eroul român„, care a salvat doi oameni de la înec, sacrificându-şi viaţa pentru asta. Familia îndurerată a solicitat ajutorul tuturor pentru acoperirea cheltuielilor de repatriere a corpului. În cele din urmă familia a reuşit să transporte corpul neînsufleţit al lui Dorel Indre, iar înmormântarea va avea loc în Maramureş, în Buciumi, satul natal al românului.