Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a apreciat buna coordonare și cooperare dintre diferitele administrații publice pentru a face față refacerii insulei La Palma după erupția vulcanului Cumbre Vieja.

Proprietarul Mitma a prezidat Comisia Tehnică pentru Recuperarea și Reconstrucția La Palma, coordonată de Secretarul General al Agendei Urbane și Locuințe, David Lucas. În discursul său, el a subliniat comunicarea permanentă întreținută de Guvern atât cu municipalitățile afectate, cât și cu Cabildo de La Palma și Guvernul Insulelor Canare.

. Așa cum ați subliniat, această comunicare va continua să fie menținută prin Comisia Tehnică înființată astăzi, care va fi elementul fundamental pentru coordonarea implementării diferitelor acțiuni care sunt necesare pentru a sprijini, ajuta și promova recuperarea insulei .

Astfel, ministrul a apărat necesitatea de a avansa în procesul de colaborare între administrațiile publice pentru a începe viața de zi cu zi a La Palma, după o primă muncă de alertă și anticipare pentru a proteja viața și integritatea tuturor persoanelor afectate de erupție.

Avansați în recuperarea La PalmaComisia Tehnică, care va fi coordonată de Mitma, are scopul de a se confrunta cu soluții valabile la problemele ridicate din punct de vedere al amenajării teritoriului, infrastructurii, locuințelor, precum și modificărilor normative care vor fi necesare a fi dezvoltate și aprobate, ținând cont de situația specială pe care o suferă La Palma.

Constituția sa are ca obiectiv principal să avanseze în refacerea zonelor afectate de pe insulă, precum și să concentreze munca pentru a avansa în planificare, în căutarea de soluții și analiza altor nevoi decisive. pentru a recupera infrastructuri, comunicații și refacerea locuințelor.

Din acest motiv, ministrul a subliniat necesitatea creării unei foi de parcurs pe baza unei analize prealabile a prealabilei -realitatea existenta in zona dezastrului si realizarea cautarii solutiilor care sa poata fi implementate corect, printr-un proces de consens cu toate administratiile publice.

Astfel, şef al Departamentului Prin urmare, s-a angajat să promoveze și să formeze un grup de lucru specific pe infrastructuri și altul pe locuințe, să analizeze situațiile din fiecare zonă și să poată continua să avanseze în soluții imediate atât în ​​zona conexiunilor rutiere, cât și în căutarea soluții.locuințe, indiferent de continuarea în paralel cu lucrările de amenajare a teritoriului.

La constituirea Comisiei Tehnice a participat și subsecretarul, Jesús Manuel Gómez. , directorul general pentru Agenda Urbană și Arhitectură, Iñaqui Carnicero, directorul general pentru Locuințe și Teren, Javier Martín, Drumuri, Javier Herrero, precum și delegatul Guvernului în Insulele Canare, Anselmo Pestano.

De asemenea, consilierii Guvernului Insulelor Canare pentru tranziție ecologică, luptă împotriva schimbărilor climatice și amenajarea teritoriului, José Antonio Valbuena, pentru lucrări publice, transport și locuințe, Sebastián Franquis , președintele Cabildo Insular de La Palma, Mariano Hernández, primarul orașului Los Llanos de Aridane, María Noelia García, primarul orașului El Paso, Sergio Javier Rodríguez și primarul orașului Tazacorte, Juan Miguel Rodríguez.

Alte instrumente aprobate pentru La PalmaGuvernul a adoptat realizarea unei prime lucrări de alertă și anticipare pentru a proteja viața și integritatea tuturor persoanelor care au fost afectate de erupție aprobând:

Un pachet de prim ajutor aprobat de Consiliul de Miniștri ultima 28 septembrie, în valoare de 17, 5 milioane de euro alocate achiziției de locuințe și produse de primă necesitate pentru cele mai urgente situații. Ulterior, pe 5 octombrie, Guvernul a aprobat un decret-lege regal 33/2021, care a fost co nvalidată de ședința plenară a Congresului din noiembrie 18 din noiembrie și care a permis mobilizarea a mai mult de 213 milioane de euro, atât pentru asistență și sprijin imediat pentru cei afectați, cât și pentru redresarea și reconstrucția economică, socială, ocupării forței de muncă și economice. insula La Palma.Trecutul 17 din decembrie, un alt decret-lege regal (RDL 33/2021) a adoptat anumite măsuri care au flexibilizat procesarea ajutorului și au dublat cuantumul ajutor față de cele planificate inițial. Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază buna coordonare dintre administrații pentru a avansa în recuperarea La Palma după vulcan150222