Sărbătoarea de 8 martie a fost organizată şi de românii din Barcelona, care au dorit să marcheze această zi specială pentru femei cu o zi mai repede. „Pentru că majoritatea compatrioatelor noastre au fost nevoite să meargă, de ziua lor, la muncă, duminică seara, peste 100 de românce s-au strâns la cofetăria Bucureşti din cartierul Sants, în centrul Barcelonei„, ne-a precizat Valentin Emilian Radu, patronul magazinului Unirea şi cramei Dracula din Barcelona.

Pe strada unde a avut loc petrecerea se mai află şi un restaurant şi un magazin cu specific românesc, care au fost asaltate după ora prânzului de compatrioţi. Acolo, românii au încins o petrecere “ca acasă”, cu vin fiert. La final a fost organizată şi o tombolă cu premii, mărţişoare şi flori.

Profităm de orice motiv pentru a dansa şi pentru a ne simţi bine. Viaţa, lumea şi obiceiurile catalane sunt diferite de ale noastre şi orice moment ca acesta, în care ne simţim ca acasă, este binevenit“, ne-a spus Mariana Andrei, originară din Pitesti.