#Spania – Ministrul Apărării, Margarita Robles, cu comandanții și contingentul spaniol staționați la Cartierul General al Comandamentului Aliat Comun NATO din Napoli.

Distribuie pe În prezent, există 71 de spanioli (67 bărbați și 4 femei) care fac parte dintr-unul dintre cele trei sedii (împreună cu Brunssum și Norfolk) pe care NATO le are pentru a planifica și conduce operațiuni militare menite să mențină pacea, securitatea și integritatea teritorială în statele membre. ţările Alianţei.

Prezența Spaniei în acest sediu reprezintă al șaselea contingent ca mărime și corespunde gradului ridicat de angajament al Forțelor noastre Armate față de operațiunile Alianței.

Acest lucru a fost subliniat de Margarita Robles, care s-a referit la această prezență ca fiind o conducere esențială și importantă, exercitată în cadrul unui angajament solid față de NATO în materie de descurajare. De asemenea, el a descris calitățile personalului militar remarcabil, care le permit să exercite această conducere: „Eficiență, pregătire și empatie”.

Activitati de supraveghereCartierul general din Napoli este, încă de la începutul invaziei Ucrainei, autoritatea coordonatoare a tuturor activităților de supraveghere din zona sa de responsabilitate (flancul sud-est), la fel ca în cazul operațiunii „Neptune Strike”, în la care a participat Grupul Expeditionar Dédalo 24.

În plus, printre activitățile desfășurate de acest sediu merită evidențiate Misiunea NATO Irak, KFOR (Forța ONU pentru Menținerea Păcii în Kosovo) și Misiunea de sprijinire a protecției spațiului aerian al României (Scutul de Sud).

La toate aceste operațiuni au participat Forțele Armate Spaniole, la care se vor adăuga acum un subgrup tactic al Infanteriei Marine, alcătuit din 250 de militari care se vor alătura Grupului de Luptă Român.

Ministrul, care a călătorit însoțit de generalul locotenent Francisco Braco, comandantul Comandamentului Operațiuni, a fost primit de ambasadorul Spaniei în Italia și San Marino, Miguel Ángel Fernández-Palacios, precum și de șeful Diviziei de Planuri a JFCNP. și seniorul spaniol, contraamiralul marinei Francisco Asensi și de consulul general al Spaniei la Napoli, Marta Vadillo.

Mai multe informatii Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Mai multe stiri Margarita Robles participă la reuniunea miniștrilor apărării din NATO Etichete: Apărând Sursa: Guvernul Spaniei – Robles subliniază angajamentul ferm al Spaniei față de NATO