Ministrul Apărării, Margarita Robles, a vizitat postul de comandă avansat al Batalionului V de Intervenție de Urgență din orașul Zamora Tábara (BIEM V) ) al Unității Militare de Urgență (UME), care colaborează de zile întregi la stingerea groaznicului incendiu declarat la Losacio, care a devastat mai mult de 25. hectare. La sosire, Robles a fost informat despre locul incendiului de către șeful BIEM V, locotenent-colonelul armatei José Alberto Barja și a realizat o conexiune video cu cei șase șefi ai subgrupurilor tactice dislocate în prezent în Spania pentru a interveni în lucrările împotriva incendiului.

În timpul întâlnirii, membrii UME au confirmat ministrului că evoluția incendiului, izbucnit în trecut 17 Iulie în Losacio și cine a făcut deja distrus cu mai mult de 25.000 hectare, este favorabil și că în următoarele ore ar putea fi considerat controlat.

„Acesta este momentul de solidaritate absolută cu toată Zamora și cu toată Spania, care suferă de incendii. Cu toții va trebui să tragem lecții și să prețuim eforturile UME și ale tuturor trupelor și voluntarilor care au lucrat în ele”, a spus ministrul, care a calificat situația drept „o dramă umană”.

Robles le-a mulțumit membrilor UME pentru munca, generozitate și eficiență, care a desfășurat un total de 64 eficient și 64 înseamnă a lucra la sarcini de supraveghere, reîmprospătarea perimetrul și lărgirea liniilor de control cu ​​mașini.

„Mulțumesc din suflet, care este mulțumirea întregii Spanie. Știu că lucrează zi și noapte. Simțiți-vă foarte mândru de ceea ce faceți”, a spus ministrul. „În vremuri grele și în vremuri grele trebuie să vă solidarizați cu cei care suferă și cu cei care au dificultăți”.

Robles a evidențiat, de asemenea, activitatea Armatei și a Grupului 64 al Forțele Aeriene „Toate Forțele Armate sunt angajate să lupte împotriva incendiilor. În acest moment avem 1. 00 trupe dislocate”, el adăugat.

Incendiu „atipic”
În timpul vizitei, locotenent-colonelul Barja i-a explicat ministrului că cele șase baze logistice deschise de care dispune în prezent UME sunt esențiale pentru a putea menține efortul de muncă timp de câteva zile, întrucât acolo mănâncă și se odihnește membrii unității. .

La fel, șeful subgrupului tactic din operațiunea LCIF „Losacio”, locotenentul Diego García Narganes, i-a explicat lui Robles cele trei faze în care a fost împărțit incendiu, pe care l-a calificat drept „atipic” datorită evoluției sale necontrolate și care a făcut ravagii în toate direcțiile, forțând la început apărarea diferitelor localități.

Ministrul s-a arătat interesat în stabilizarea incendiului şi riscul pe care l-ar putea presupune creşterea temperaturilor prognozate pentru următoarele zile. ca, desi lucrarea cu utilaje grele in jurul perimetrului incendiului si vremea actuala ne permit sa fim optimisti.In timpul turului, subdelegatul Guvernului la Zamora , Ángel Blanco, și viceprimarul Consiliului Municipal Tábara, Francisca Gutiérrez, care au mulțumit foarte emoționat UME pentru intervenția lor.

Robles a vizitat baza logistică, construită pe sala de sport Tábara, și a salutat pompierii și personalul din zonă, mulțumindu-le pentru munca neobosită.

În total, UME contribuie la campania de stat pentru Combaterea incendiilor forestiere (LCIF) 2022 cu 1.400 soldați în atac cu foc direct și cu 1.500 soldați în funcţiile de suport logistic. Dispozitivul va rămâne activat până în octombrie 31 și include resursele aeriene ale Grupului 43 al Forțelor Aeriene.

Din aceasta În felul acesta, UME este integrată încă un an în răspunsul statului la situaţiile de urgenţă derivate din acest tip de catastrofă, întărind acţiunea ce revine Comunităţilor Autonome. Pentru aceasta, unitatea are 30 module terestre LCIF, distribuite între BIEM-uri, Regimentul de Suport și Intervenție în Urgență și Batalionul de Transmisii.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, în timpul vizitei sale la Postul de Comandament Avansat al Batalionului V de Intervenție de Urgență (BIEM V) al Unității Militare de Urgență (UME), din Tábara (Zamora).

Sursa: Guvernul Spaniei – Robles își transmite solidaritatea totală cu Zamora și cere să tragă lecții din incendiile care devastează țara 210722