Afiliații în activități turistice au reprezentat % din locurile de muncă create în mai și reprezintă 12, 9% din totalul afiliaților în economia nationala. Aceste date au fost publicate de Turespaña.

„Recuperarea intensă a sectorului turismului generează o creștere puternică a afilierii la asigurările sociale pe piața muncii, care a depășit în Mai cei 2,6 milioane de afiliați, cel mai înalt nivel din seria istorică dintr-o lună de mai. Acest lucru a fost posibil datorită scutului social eficient desfășurat de Guvern în timpul pandemiei pentru a menține angajații și companiile noastre în sectorul turismului și la niveluri înalte. de vaccinare a populatiei spaniole.In plus, gratie reformei muncii se creeaza locuri de munca de calitate superioara.Am inceput sezonul estival cu perspective bune in ciuda contextului complex derivat din razboiul din Ucraina.Turismul Va fi unul dintre sectoare. care vor contribui cel mai mult la redresarea economică și la crearea de locuri de muncă în acest an”, a declarat ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto.

Ramuri de activitate Ocuparea forţei de muncă a crescut în toate ramurile de activitate în ultimul an. Industria ospitalității a câștigat 122.413 afiliați (306.306 în servicii de alimentație și băuturi și 81.965 în servicii de cazare); agentiile de turism au inregistrat 5.448 nou muncitorii și grupul altor activități turistice au înregistrat o creștere de 97.122 membri. Muncitori salariați, care reprezintă % din totalul sectorului, a crescut cu 12, 3% față de aceeași lună a anului trecut , în timp ce persoanele care desfășoară activități independente au crescut cu 2,2%.

Pe comunități autonome Ocuparea forței de muncă în sectoarele de ospitalitate și agenții de turism/turoperatori în ansamblu a crescut în toate comunitățile autonome față de anul trecut. În cifre absolute, cele mai mari creșteri au avut loc în Illes Balears, Andalucía, Cataluña, Comunidad Valenciana, Canarias și Comunidad de Madrid. În termeni relativi, se evidențiază creșterea interanuală din Insulele Baleare, de la 44,6%.

Compararea datelor cu aceeași lună de , Andaluzia, Illes Balears, Canarias, Cantabria, Castilla-La Mancha, Comunidad Valenciana, Murcia și orașele autonome Ceuta și Melilla au mai mulți afiliați la asigurările sociale decât în ​​perioada pre-pandemie. Cărți poștale a gastronomiei spaniole . Mai multe informații Site-ul Turespaña // Sursa: Guvernul Spaniei – Turismul contribuie cu 4 din locuri de muncă create în mai