PSC-Barcelona a sărbătorit pe 8 mai în Barcelona a doua ediţie a aşa-numitei Festa de Maig – Sărbătoarea din Mai –  printr-o serie de activităţi adresate membrilor partidului şi simpatizanţilor socialişti.

La această sărbătoare, au fost invitate să participe asociaţii şi entităţi diverse din oraş cu scopul de a promova spiritul asociativ între locuitorii oraşului şi oficialităţile locale.
Personalităţile prezente au fost Carles Martí (prim-secretar PSC-Barcelona), Jordi Hereu (primarul oraşului Barcelona) şi José Montilla (preşedintele de la Generalitat de Catalunya).

La ediţia din acest an, s-a prezentat şi Xarxa Romanesa  – Reţeaua românească – care a propus publicului adunat în Parcul Central din cartierul Nou Barris cîteva momente artistice în stil românesc: un spectacol oferit de către Ansamblul Folcloric „Sandu Căluşaru” al Asociaţiei „Învingătorii” din Catalayud, iar în colaborare cu ASOCROM, o mostră de gastronomie românească şi o prezentare de costume tradiţionale din diverse zone ale României.