Un total de . 254 studenți (57. 254 2022)) s-au preînregistrat anul acesta pentru a accesa studiile universitare de licență în oricare dintre cele șapte universități publice catalane (UB, UAB, UPC, UPF, UdL, URV și UdG) și Universitatea Vic-Central de Catalunya (UVic-UCC). Preînscrierea universitară este un sistem coordonat de repartizare a studenților care garantează condiții egale în procesul de admitere și admitere în primul an de studii universitare de licență la aceste universități. Celelalte universități (URV, UIC, UAO și UOC) gestionează în mod direct acest proces deoarece fiecare își stabilește propriile criterii de admitere a studenților.

În prima alocare de locuri, 80, 58% dintre viitorii studenți universitari au deja atribuit un centru de studii 79 , 26% el 946). Dintre acestea, unul 58, 12% vor putea studia diploma universitară din centrul care a ales în primă preferință (58, %% 2022)).

Secretarul general al Consiliul Interuniversitar din Catalonia, Cristina Gelpí, a fost foarte mulțumită de faptul că anul acesta „procentul a crescut atât de mulți dintre studenții cărora li s-a repartizat deja un centru de studii, cât și pe cel al studenților care se vor putea înscrie la diploma universitară aleasă în primă preferință ” . Toate acestea, într-un an în care s-a înregistrat din nou un număr maxim de cereri, cu mai mult de 57. 000 preînregistrat, depășind atât cifra de anul trecut cât și 2020 care erau deja înregistrări istorice. În acest sens, Gelpí a evidențiat creșterea locurilor, precum este cazul studiilor de nursing care „acesta curs 2020-2023 va fi oferit 767 nou în întreg sistemul universitar catalan, din care, aproape 60%, va fi la preț public „. Secretarul general al CCI s-a referit și la apelul de rezervare de locuri, de care s-a arătat foarte mulțumită întrucât „cererea de către studenți din comunitatea de romi și, pt. prima dată, este inclus și în grupul de studenți supravegheați sau ex-îndrumați de DGAIA „. Studenții repartizați la diferite universități sunt: ​​11.529 la UB, 9. 782 la UAB, 6 . 394 la UPC, 3. UPF, 2. 946 la UdL, 3. la URV, 4. 080 la UdG si 2. 946 UVIC-UCC.

Referitor la profilul de solicitanți, un total de 50. 016 provine din PAU și cicluri de pregătire de grad superior (50. 834 2020)). Există 1. 413 studenți universitari (1. 529 către 2020)) care doresc să urmeze gradul doi. Elevii care provin de la testele pentru seniori din 14 eu 45 anii sunt 471 (834 în 2022)). Numărul de studenți care au aplicat pentru schimbarea gradului a fost în acest apel de 5. 206 (3. în 2020).

În ceea ce privește cele mai solicitate centre de studiu la prima preferință, acestea sunt din nou plasate pe primele locuri oferite de diplome în domeniul Științelor Sănătății, precum Medicină, Psihologie, Nursing și Stomatologie. În ceea ce privește cele mai mari note de admitere în centrele de studii care oferă mai mult de 46), anul acesta lista este în frunte cu gradul universitar de Matematică predat la UPC cu o ofertă de 40 pătrate și având ca notă de tăiere 13, 236.

Nota limită depinde direct de numărul de locuri oferite de o diplomă și de cererea de studenți. În cazul studiilor cu punctajul limită de 5, se indică faptul că gradele nu au acoperit toate locurile oferite în prima temă.

În timpul procesului de Testele PAU și preînscrierea universitară, există diferite concepte cu privire la diferitele note care trebuie luate în considerare de studenți:

PAU Notă: Se referă la notele fazei generale (obligatorie) și fazei specifice (opțional) ale probelor PAU. Calificările fazei generale au valabilitate nedeterminată. Cele din faza specifică sunt valabile în anul în care studentul a susținut testul și în următorii doi ani academici.

Notă de acces: poate fi de minim 5 și maxim . Este rezultatul calculului notei medii de liceu (care numără un 80%) și nota finală a fazei generale (care numără un %, cu condiția ca rezultatul obținut să fi fost egal sau mai mare de 4). Notă de admitere: Se poate ajunge la 10 și este cea care se ia în considerare pentru preînscrierea universitară. A ajunge la 12, sunt luate în considerare subiectele fazei specifice, mai exact cele două subiecte care, odată ponderate , dați o evaluare mai bună. Aceste două note se adaugă la nota de admitere a elevului. Nota limită: Este nota de admitere a ultimului student atribuit prin procesul de preînscriere la universitate pentru un anumit grad când există mai multă cerere decât oferta de locuri. O diplomă are un scor limită atunci când cererea depășește oferta. O diplomă sau un program de pregătire cu două grade cu puține locuri oferite are o probabilitate mare de a avea o notă limită. În ceea ce privește calendarul de înscriere și acces la universitate, îl puteți consulta o Canalul Universității .

Mai multe informații despre preînscriere universitară 2022 în dosarul atașat. Puteți prelua informațiile referitoare la rezultatele testelor PAU 2022 în următoarele link (comunicat de presă și dosar atașat).

422877) 597268 Sursa: 3326431 The 58, 60% dintre viitorii studenți și-au alocat deja un loc pentru următorul curs 2022 – – 422877 în oricare dintre studiile solicitate în timpul preînmatriculării universitare