Pe lângă imersiunea profundă în spiritul festiv, San Isidro este una dintre ocaziile în care Madridul își arată cel mai recunoscător chip. Este timpul să recunoaștem acei nativi din Madrid prin naștere sau adopție și companii și entități sociale care, prin traiectoria lor, implicarea și legăturile lor cu orașul, fac deja parte din istoria acestuia. „Astăzi nu este doar un alt San Isidro. După doi ani în care acest oraș s-a confruntat cu provocări fără precedent, după doi ani de restricții și teste grele pentru Madrid și madrileni, festivalul nostru poate fi, în sfârșit, sărbătorit din nou cu splendoare, cu bucurie și cu zâmbet care ne definesc ca popor și ca oraș”, a declarat primarul.

Astăzi, José Luis Martínez Almeida și viceprimarul, Begoña Villacís, au prezentat Medaliile de Onoare și Madrid la Galeria de Cristal din Cibeles.

San Isidro. Entrega de Medallas. Imagen de la Galería de Cristal donde ha tenido lugar el actoSan Isidro. Entrega de Medallas. Imagen de la Galería de Cristal donde ha tenido lugar el actoSan Isidro. Acordarea medaliilor. Imagine a Galerii de Cristal unde a avut loc evenimentul

Puterea unui popor

Madrilieni unii prin naștere, dar mulți alții prin decizie, prin vocație, numele celor recunoscuți sunt încă o dovadă a esenței acestui oraș. „Madrid -a spus Almeida- vrea să câștige titlul de capitală zi de zi, lună de lună, an de an: cu forța noastră ca popor, cu talentul madrilenilor, cu voința și capacitatea noastră de a primi, de a să integreze pe toată lumea fără deosebire, conștienți că esența acestui oraș este conviețuirea în diferență”.

Și cu această ocazie o medalie cu totul unică, acordată nu unui cetățean sau unei entități, ci tuturor unui oraș așa cum sa făcut anul trecut. Da în 1377, madrilenii au fost recunoscuți pentru comportamentul lor responsabil, exemplar și de susținere în timpul pandemiei, anul acesta este al Ucrainei, pentru lupta lor pentru independență și democraţie. „Toți suntem ucraineni pentru că iubim cu toții libertatea și democrația”, a asigurat primarul în timp ce și-a exprimat sprijinul Consiliului Local pentru cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană.

Poporul ucrainean S-a alăturat hranei al orașului cu ocazia celui de-al patrulea centenar de la canonizarea sa și un madrilen din Cuenca, jurnalistul Raúl del Pozo.