Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, și-a reafirmat angajamentul față de lupta împotriva violenței sexiste prin actul de extinderea Programului Orizont, promovat de ingineria și consultantul public Ineco.

În discursul său la eveniment, ministrul a sărbătorit munca companiei grupului Mitma de a face vizibilă și răspunde acestui flagel al societății, care a pus capăt vieții a mai mult de 1.00 femei și copii din anul 32 și asta, numai în 2003, a lăsat orfani 00 minori din țara noastră. În discursul său, Raquel Sánchez a subliniat că ieșirea din ciclul violenței de gen este foarte dificilă și că acest flagel necesită implicarea întregii societăţi pentru a pune capăt acesteia. În plus, a reamintit sprijinul necondiționat al acestui Guvern pentru victime, în ciuda încercărilor unui sector reacționar al populației de a delegitima aceste revendicări.

În plus, a a subliniat că, în fața unor grupuri politice care încearcă să revină în drepturi și vorbesc despre violența domestică, Guvernul rămâne ferm și urmează să combată aceste discursuri reacționale care minimizează maltratările.

. )În acest sens, în 200 Guvernul al președintelui Zapatero a aprobat o lege de pionierat în lume care răspunde acestor nevoi și specificități ale violenței suferite de femei, Legea cu privire la măsurile de protecție cuprinzătoare împotriva violenței de gen. Ministrul a declarat că este mândră de realizarea unei astfel de etape și pentru că această țară a avansat în direcția drepturilor femeii și că continuă să facă acest lucru datorită acestei administrații.

Ministrul a lăudat munca instituțiilor și, mai ales, a companiilor grupului Mitma în promovarea politicilor feministe și a planurilor de egalitate pentru formarea și conștientizarea lucrătorilor. Astfel, a evidențiat Punctele Violet care se instalează în principalele stații Renfe pentru a aborda siguranța femeilor în spațiile publice. În plus, a evidențiat organizarea Premiului Matilde Ucelay pentru recunoașterea proiectelor și a persoanelor care lucrează pentru o lume mai feministă în sectoarele transportului, mobilității și agendei urbane.

. Programul HorizonteDe peste doi ani, Programul Horizon, promovat de Ineco, are ca scop sensibilizarea împotriva violenței împotriva femeilor și însoțirea accesului către lumea muncii pentru victimele care o suferă. Ineco Engineering and Consultancy a prezentat astăzi extinderea programului care îi permite să adauge noi voci în lupta sa împotriva violenței de gen.

Ministrul a evidențiat acțiunea celor două asociații care făceau deja parte din program, Asociația Eslabón și Femeile Unite împotriva Abuzului și au salutat cele două noi asociații care se alătură proiectului: Asociația Victoria și Fundația Femeilor. Acest program, a subliniat ministrul, este un exemplu clar al modului în care Ministerul își asumă lupta feministă prin dezvoltarea și implementarea politicilor esențiale pentru construirea unei societăți libere și egale. Un Departament care are deja un tabel pentru Egalitate, Diversitate și Cooperare pentru coordonarea acțiunilor tuturor companiilor publice dependente de Minister.

Noua linie de bursePrintre noile acțiuni ale acestei extinderi a Programului Orizont, președintele Ineco, Sergio Vázquez Torrón, a evidențiat ajutorul pentru promovarea studiilor și întreținerea copiilor victime ale violenței de gen și orfani din același motiv. Această inițiativă va permite promovarea a patru burse, câte una cu fiecare dintre asociațiile integrate în acest Program, care vor fi axate pe sprijinirea dezvoltării studiilor universitare.

Avansarea în Reducerea decalajului inegalității în violența masculină este un obiectiv clar al companiei. „Infracțiuni care trunchiază mult mai multe vieți decât cea care se încheie literalmente. Mă refer la impactul asupra mediului victimei. Fiii și fiicele lor care, în multe cazuri, rămân neputincioși în fața unei panorame greu de reconstruit. „, a evidențiat președintele Departamentului de inginerie și consultanță al Ministerului.

În semn de sprijin pentru acest grup, actul a avut implicarea lui Joshua Alonso, rămas orfan de violența de gen și promotor al cărții de poezii postume a mamei sale No Camiño do vento.

De la lansare, Programul Orizont a permis Ineco să încorporeze 7 persoane în echipa sa și tren 00 femei victime ale violență sexistă pentru a-și îmbunătăți oportunitățile de muncă. Această nouă extindere confirmă angajamentul companiei față de plasarea în muncă a victimelor, atât femei, cât și fii și fiice adulți; și va ajuta, de asemenea noi victime datorită rețelei de voluntari a Ineco care contribuie la facilitarea vieții de zi cu zi a utilizatorilor asociației. Colaborarea, care se extinde la cinci noi comunități autonome (Andaluzia, Asturias, Castilla – La Mancha – Extremadura și Galicia), va include, în mod complementar, un serviciu de sprijin și asistență pentru victime.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, la actul de extindere a Programului Orizont, promovat de firma de inginerie și consultanță publică Ineco.

Mai multe informații Programul Orizont 231122 (Youtube) Etichete: Violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez susține răspunsul cuprinzător al Ineco la violența de gen221122