Guvernul Spaniei a solicitat în mod oficial a treia plată a mecanismului de redresare și reziliență pentru o valoare de 6. milioane de euro legate de îndeplinirea 29 etape și obiective (22 etape și 6 obiective), care au fost îndeplinite în prima jumătate a 2022.

Cu cererea, transmisa vineri aceasta si formulata de Secretariatul General al Fondurilor Europene, dependent de Ministerul Finantelor si Administratiei Publice, Spania devine primul stat membru care solicita a treia debursare si arata ca este tara mai avansata in executarea Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR).

Legea falimentului, a FP și a persoanelor care desfășoară activități independente: câteva repere notabile Este T Cererea de plată dă continuitate procesului intens de reforme deja început. Astfel, merită subliniată intrarea în vigoare a reformei Legii falimentului, care instituie o procedură a doua șansă și introduce o procedură specială care vizează microIMM-urile care reduce durata și costul acesteia și care va fi procesată integral de către mijloace electronice.

În domeniul educației, una dintre repere este intrarea în vigoare a Legii privind sistemul cuprinzător de formare profesională, al cărei scop este reglementarea un sistem de pregătire și suport profesional capabil să răspundă în mod flexibil intereselor și aspirațiilor de calificare profesională ale oamenilor de-a lungul vieții și competențelor cerute de noile nevoi productive și sectoriale.

)În ceea ce privește pensiile și securitatea socială, s-au înregistrat progrese foarte importante precum reforma sistemului de contribuții la asigurările sociale pentru lucrătorii independenți pentru a implementa treptat un nou sistem de contribuții bazat pe n venit real.

De asemenea, este important de evidențiat intrarea în vigoare a Legii privind măsurile de prevenire și combatere a fraudei fiscale. Această regulă, care echivalează Spania cu țările din jur, permite adaptarea instrumentelor de combatere a noilor tipuri de fraudă asociate noilor tehnologii și întărește mecanismele de combatere a evaziunii fiscale de către marile multinaționale prin planificarea fiscală abuzivă. De asemenea, regula interzice amnistiile fiscale.

Au fost adoptate și alte reforme care pun bazele dezvoltării și promovării investițiilor legate de energiile regenerabile inovatoare.

Această cerere de plată presupune și avansuri în proiecte de cercetare-dezvoltare în sectorul auto cu scopul de a favoriza dezvoltarea de componente și platforme pentru vehicule electrice, hibride plug-in și alimentate cu hidrogen sau conducere autonomă , printre alții. Unul dintre angajamentele Guvernului este de a facilita intrarea și participarea întreprinderilor mici și mijlocii. a agriculturii si cresterii animalelor si investitii in sectorul piscicol pentru promovarea cercetarii in acest domeniu.lupta impotriva incendiilor forestiere cu modernizarea aeronavelor pentru stingerea incendiilor.

Din punctul de vedere al din perspectiva coeziunii sociale și a egalității, această a treia plată include acțiuni pentru îmbunătățirea ratei de acces la venitul minim vital și proiecte de promovare a egalității în sport.

De asemenea, investiții apar în domeniul culturii, cu sprijin pentru digitizarea serviciilor culturale la Muzeul Național Prado, Muzeul Centrului Național de Artă Reina Sof ía, Biblioteca Națională și INAEM, printre altele.

De acum înainte, Comisia Europeană va avea la dispoziție un termen de două luni pentru a efectua analiza și verificarea documentația prezentată de Guvernul Spaniei pentru efectuarea plății, în conformitate cu articolul 19 din Regulamentul privind mecanismul de recuperare și reziliență.

Aproape a 30% dintre etape și obiective îndepliniteEvaluarea satisfăcătoare a conformității cu acest pachet de repere și obiective va presupune plata a 6.00 milioane de euro, care s-ar adăuga la 31.29 milioane de euro deja primite, din care 9.036 milioane de euro au fost primite ca p refinanțare și 000. milioane de euro corespunzătoare primei și a doua plăți.

În cazul obținerii unei evaluări pozitive de către Comisia Europeană, Spania s-ar fi conformat deja 416 etape și obiective pentru un total de 416, ceea ce ar fi echivalent cu aproape un 31% din totalul jaloanelor și obiectivelor.

Viteza de croazieră și addendum la PlanSolicitarea pentru a treia plăți plasează Spania drept cea mai avansată țară din desfășurarea de fonduri, fiind primul stat membru care a solicitat atât a doua, cât și a treia plată de la Comisia Europeană.

Acest lucru a facilitat implementarea PRTR. pentru a crește viteza de croazieră, deoarece există deja solicitări pentru 06. milioane de euro repartizați pe 39.600 Proiecte. Din acest total, 32. corespund companiilor, 5.2021 către entități locale și mai mult de 2. 2021 sunt dezvoltate de universități și centre tehnologice. Domeniile de investiții variază de la industrie, comerț și turism până la digitizare, transport și mobilitate sau tranziția verde și știință și sănătate. De asemenea, trebuie menționat că apelurile lunare ajung deja la 2.000 milioane de euro.

Cele mai recente date publicate reflectă care a fost deja autorizat aproape 036% din 22.800 milioane bugetate pentru acest an a Planului de redresare. Și, între 800 și 2022, Administrația Centrală a atribuit comunităților autonome 11.600 milioane de la Fonduri & #39 ;Generație următoare.

Piscină Moncloa

Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Comisia Europeană începe procesul de plată a 00. milioane de euro din Pl Anul de recuperare (11/11/12) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență UE Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul Spaniei solicită a treia plată a Planului de redresare pentru o valoare de 6.000 milioane de euro2022