#Spania – O infrastructură, de mare complexitate tehnică, esențială pentru îmbunătățirea conectivității și a condițiilor de trafic în zona de nord-vest a Cataloniei, și care are trei viaducte și tunelul Lilla, lung de aproape 1,5 km.

„Astăzi punem în funcțiune o autostradă care ilustrează ca nimeni altul motivul lucrărilor publice: generarea de prosperitate și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Apropiem provinciile Lleida și Tarragona. Apropiem câmpurile și industria din Aragon. la Portul Tarragona. Astăzi locuitorii din Conca de Barberà sunt mai aproape de spitalul lor de referință din Valls”, a declarat ministrul în timpul ceremoniei de inaugurare a secțiunii A-27, în care a fost însoțită de secretarul general al infrastructurii. , Xavier Flores; subdelegatul Guvernului la Lleida, José Crespín; delegatul Guvernului Camp de Tarragona, Ángel Xifré; primarul din Valls, Dolors Farré; primarul din Montblanc, Oriol Pallisó, și alți reprezentanți ai diferitelor administrații teritoriale, camere de comerț și organizații de afaceri.

Intervenție care a fost folosită și pentru a mulțumi muncitorilor și vecinilor pentru eforturile depuse, cu care Mitma a ajuns la o înțelegere pentru avansarea despăgubirilor pentru daunele aduse locuințelor. Astfel, având în vedere problemele pe care le întâmpină vecinii în a primi despăgubiri de la societatea responsabilă cu pagubele, și pentru a le putea încasa cât mai curând posibil, Mitma a decis să-și asume plata și, ulterior, să își asume cererea pentru această sumă de la firma mentionata mai sus..

AngajamentPunerea în funcțiune a noii porțiuni, care permite traversarea Sierra de Miramar, cu o alternativă mai sigură și mai directă la drumul N-240, care trece prin Coll de Lilla oferă un traseu sinuos cu pante abrupte, confirmă puternicul angajamentul de investiții al Guvernului și al Ministerului din Catalonia, unde se lucrează neobosit pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, feroviare, portuare și aeroportuare.

„Acest guvern nu numai că promite. Acest guvern își îndeplinește. Acest guvern și-a îndeplinit angajamentele față de Catalonia”, a spus Raquel Sánchez, care a profitat de ocazie pentru a anunța că un alt angajament va fi atins iminent: punerea în funcțiune a B-40 între Olesa. şi Viladecavalls în primele săptămâni ale lunii decembrie.

„În câteva săptămâni vom avea o altă etapă istorică într-o lucrare asemănătoare cu aceasta. Vă anunț că înainte de 15 decembrie vom pune în funcțiune B-40 între Olesa și Viladecavalls. Sunt lucrări comparabile prin importanța lor economică. Ambele sunt cheia prosperității țării. Și bogăția este creată prin guvernare, propunere, executare și, în cele din urmă, conformare”, a spus șeful Mitma.

Și atât lucrările de pe tronsonul A-27 dintre Valls și Montblanc, cât și cele de pe B-40 dintre Olesa și Viladecans au fost lungi și complexe de când au suferit paralizia crizei. De exemplu, când acest Guvern a reușit să reactiveze lucrările la A-27 în 2019, după obținerea autorizației de modificare, fuseseră certificate doar 22 de milioane de euro, din cele 157,25 milioane de euro care au fost investiți în final în drum, din care 147,16 milioane de euro corespund lucrărilor, iar restul contractelor de asistență tehnică.

„Este important să ne amintim de el pentru a pune în perspectivă efortul din ultimii ani”, a afirmat ministrul înainte de a sublinia că sunt povești „de reduceri, modificări și urgențe la care am vrut să rescriem finalul prin accelerarea acestora”.

În acest sens, Ministerul continuă să lucreze la îmbunătățirea conectivității în zona de nord-vest a Cataloniei, motiv pentru care avansează în elaborarea proiectului pentru tronsonul final al A-27, care va închide autostrada într-un viitoare legătură cu AP-2 din Montblanc, care leagă capitalele Tarragona și Lleida prin drumuri de mare capacitate.

O conexiune mai sigură și mai durabilăOdată cu deschiderea acestui nou tronson al A-27, se așteaptă o economie de timp de peste 700.000 de ore pe an, deoarece timpul mediu de călătorie este de așteptat să fie redus cu 10 minute, prin evitarea trecerii prin drumul șerpuit. Lilla” și direcționează traficul printr-un tunel larg, modern și sigur.

La fel, va însemna o economie de peste 22 de milioane de kilometri anual. Acest lucru va duce la o îmbunătățire a eficienței consumului de energie, care se traduce printr-o reducere de 4.300 de tone de C02 pe an și, prin urmare, o creștere a durabilității transportului rutier. În plus, noua infrastructură reprezintă o creștere a securității.

În termeni comerciali, va îmbunătăți comunicarea între zonele industriale importante din interior, Lleida și Aragón, cu portul Tarragona, influențând pozitiv competitivitatea portului și, la rândul său, asupra dezvoltării economice și sociale a zonei.

Autostrada A-27 oferă astfel o opțiune de mare capacitate, mai puțin aglomerată și mai rapidă și mai sigură în comparație cu autostrada N-240 dintre Tarragona și Montblanc, una dintre cele mai importante axe rutiere pentru legătura dintre Tarragona și, prin urmare, una dintre cele utilizate de traficul de pe axa Madrid-Zaragoza-Lleida spre Tarragona.

Respectarea CatalonieiMinistrul a profitat de intervenția sa pentru a apăra credibilitatea acestui Guvern, ceea ce se vede prin împlinirea cuvântului dat. Astfel, a amintit el, angajamentul de a nu extinde taxele de trecere și de a elibera 463 km din rețeaua de stat a fost îndeplinit, în timp ce se progresează cu pași fermi în transformarea căii ferate și a Rodaliesului, fără a neglija restul infrastructurii. „Facem progrese pe toate fronturile. Promovam investitii in porturile Tarragona si Barcelona. In aeroportul Reus, Girona si in El Prat”, a asigurat el.

În acest sens, el a amintit că din 2018 până în august anul curent Ministerul a investit 829 de milioane de euro în rețeaua de drumuri de stat din Catalonia, din care 438 de milioane de euro, peste 50%, au fost alocate conservării și îmbunătățirii siguranței rutiere. .

„Este o reflectare clară a viziunii noastre asupra infrastructurii: investirea în infrastructură nouă, fără a releva protecția și îngrijirea a ceea ce avem deja. Cu cât rețelele existente sunt mai mature, ca și în Catalonia, cu atât trebuie să investim mai mult în conservare și întreținere. ”, a declarat Raquel Sánchez.

Acest lucru se reflectă în Bugetele Generale succesive aprobate în ultimii trei ani, rezultat al dialogului și al voinței de a ajunge la o înțelegere, în care, an de an, fondurile alocate conservării s-au dublat.

Șeful Mitma a reiterat că angajamentul față de infrastructura Cataloniei este inalienabil, dar este nevoie de timp pentru a avansa și pentru ca proiectele să devină realitate. „Timp pentru proiecte, pentru execuție. Timp pentru a construi consensul necesar. Fructele de azi sunt rezultatul muncii de ieri. La fel, veștile bune de acum doi-trei ani, scriem astăzi”, a afirmat el. .

În acest moment, merită să ne amintim că Mitma lucrează la programul de adaptare a AP-2 și AP-7 la noua realitate, deoarece de astăzi sunt în curs de elaborare toate noile acțiuni din Lleida și Tarragona: legături în Castelldans, Vimbodi, Tarragona Norte, El Vendrell, Roda de Berà, Banyeres del Penedés și prelungirea benzii de pe AP-7 în Terres de l’Ebre. De asemenea, se lucrează, prin intermediul Adif, la accesele la zona industrială Entrevías din Tarragona, așa cum au solicitat consiliile locale din La Canonja și Tarragona și sectorul de afaceri.

Caracteristicile tehnice ale secțiuniiO nouă secțiune de 5,1 km a autostrăzii A-27, între centrul urban Masmolets, în municipiul Valls, și intersecția Lilla, în municipiul Montblanc, în provincia Tarragona, are două benzi pe drum de 3,50 metri (m), umăr exterior de 2,50 m și umăr interior de 1,50 m.

Are o berma exterioară de un metru și jumătate de lățime variabilă, cu minim 3 m. În acele tronsoane de drum în care se depășește panta de 5%, este disponibilă o a treia bandă de 3,50 m.

Au fost proiectate 3 viaducte pentru a traversa traseul cu N-240 și Rasa del Serralle. Au fost amenajate și alte pasaje supraterane și subterane pentru a garanta permeabilitatea drumului.

În noul tronson se remarcă tunelul Coll de Lilla, format din 2 tuburi de aproximativ 1,47 km lungime, conectate prin 6 galerii, una la 220 m (5 pietonale și 1 pentru trecerea vehiculelor de urgență).

Tunelul dispune de dotări moderne de exploatare și securitate, dintre care putem evidenția:

Un sistem de separare în rețeaua de canalizare pentru colectarea independentă a apei de infiltrare din deversările de pe drum.Sursă dublă de alimentare.Iluminare folosind proiectoare LED. La intrările de intrare și de ieșire se efectuează controlul automat al luminii pe baza citirilor celor 2 luminometre amplasate la fiecare intrare de intrare. Protecția împotriva incendiilor: Tunelurile și gurile lor sunt echipate cu o rețea de plasă de hidranți despărțiți de maximum 100 m. A fost instalat un sistem de camere fixe HD pentru detectarea automată a incidentelor (ADI). De la un nou centru de control, la intrarea de sud, instalațiile de securitate ale tunelului vor fi controlate automat și constant.

Ministrul în exercițiu al Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, prezidează punerea în funcțiune a noii secțiuni a autostrăzii A-27 între Valls și Montblanc.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază că noua secțiune a A-27 între Valls și Montblanc va îmbunătăți competitivitatea și calitatea vieții