#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a inaugurat astăzi noul sediu judiciar Valdemoro, care deservește aproape 150.000 de locuitori și unifică cele opt instanțe de primă instanță și de urmărire care au fost dispersate până acum în acest oraș din sud. „Este un exemplu al dorinței noastre de a îmbunătăți și de a moderniza administrarea Justiției în regiune, deoarece a-i oferi cele mai bune resurse înseamnă a lucra în favoarea Legii și, prin urmare, a prosperității, conviețuirii și democrației noastre”, a susținut el.

Președintele a indicat că este de competența Comunităților Autonome să lucreze pentru ca, în regiunile respective, „Justiția, funcționarii, profesioniștii și cetățenii ei, să aibă cele mai bune mijloace posibile, să nu întâmpine obstacole și că, pe scurt , „Ei își pot astfel exercita dreptul la protecție judiciară efectivă”.

„Această muncă pentru buna funcționare a Administrației Justiției ne permite să fim de încredere și să ajutăm cu securitatea juridică a vieții în Madrid: de la servicii publice, la operațiuni comerciale, investiții și viața personală și de familie a tuturor.”, a adăugat. Díaz Ayuso, pentru a sublinia că Justiția este o prioritate absolută pentru Comunitatea Madrid.

Președintele regional și-a exprimat, de asemenea, apărarea pentru „instituții solide bazate pe principii liberale clare și dorința de lucruri bine făcute”. „Fără o justiție independentă și puternică nu există libertate. Democrația noastră, statul de drept și națiunea spaniolă în sine depind de starea sa bună de sănătate”, a menționat el, subliniind că guvernul regional se va opune „orice tentative de subminare a independenței justiției sau pretenții de a o destrăma”.

Investiție de 13,5 milioane de euro

Guvernul regional a investit 13,5 milioane de euro în acest proiect, de care vor beneficia și locuitorii din Chinchón, Ciempozuelos, San Martín de la Vega, Titulcia, Torrejón de la Calzada, Torrejón de Velasco și Valdelaguna.

Noul complex judiciar are o suprafață construită de 10.445 de metri pătrați, repartizați pe trei etaje și un subsol. De asemenea, adăpostesc o instanță de gardă, Starea Civilă, Parchet, Colegiul Avocaților și Procurorilor, Mediere, Criminalistică, Protopopiat, sală de nunți, zona poliției și celule.

De asemenea, are un Oficiu de Asistență pentru Victimele Crimelor (OAVD) și o cameră Gesell, cu două camere separate printr-o oglindă de spionaj pentru mărturia minorilor într-un mediu mai confortabil și cu ajutorul unui psiholog în timp ce în cealaltă cameră se află acuzatul, judecătorul, procurorul și avocatul. Cu aceasta, Comunitatea Madrid adaugă 16 dintre aceste dispozitive de ultimă tehnologie.

Personalul noului sediu judiciar Valdemoro este alcătuit din aproape 100 de profesioniști, inclusiv magistrați, avocați, personal de conducere și administrație procesuală și administrativă, precum și asistenți. Acest număr va crește pe măsură ce volumul de muncă crește.

Este o clădire accesibilă, modernă, concepută și destinată protecției victimelor, în special a celor mai vulnerabile. În acest scop, sunt activate trasee diferențiate, astfel încât să nu fie nevoite să se intersecteze oricând cu acuzații sau presupușii agresori.

Această inițiativă se înscrie în planul Justiție 21×21 al Executivului regional care presupune modernizarea, concentrarea și umanizarea celor 21 de circumscripții judiciare din regiune. Obiectivul său, așa cum a indicat astăzi președintele, este de a „oferi cetățenilor și profesioniștilor cele mai bune facilități, unificate, sigure și eficiente”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso inaugurează noul sediu judiciar din Valdemoro: „A oferi justiției cu cele mai bune resurse înseamnă a lucra în favoarea Legii și a democrației”