Ministrul Raquel Sánchez, însoțită de secretarul de stat, Isabel Pardo de Vera, a explicat linia ajutorului acordat entităților locale care se angajează să reduce 30% din prețul abonamentelor de transport și bilete de călătorie multiplă pentru serviciul de transport colectiv urban la întâlnirea cu primarii la o întâlnire organizată de Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor (FEMP).

În ședința sa discutat metodologia de distribuire a ajutorului către entitățile locale care se angajează să reducă prețul abonamentelor și biletelor de transport cu mai multe călătorii, excluzând biletele dus-întors, cu un procent de 30% față de cel în vigoare la intrarea în vigoare a decretului regal lege 15/2022, din 25 din iunie, în perioada perioada cuprinsă între 1 septembrie și 25 de la Decembrie până la 2022.

Ministrul a explicat cum scenariul de incertitudine legat de durata războiului din Ucraina și persistența presiunii ascendente asupra prețurilor materiilor prime și bunurilor intermediare, a determinat Guvernul să aprobe, printre multe alte măsuri , aceste ajutoare directe către terenul public, transportul urban și interurban.

S-a detaliat, de asemenea, modul în care scopul final al ajutorului, în scenariul actual al prețurilor ridicate la energie, este de a facilita mobilitatea zilnică obligatorie și, de asemenea, de a promova utilizarea transportului public colectiv pentru a o satisface, deoarece este un mod de transport mai sigur, mai fiabil, confortabil, economic și durabil decât vehiculul privat.

După ce ministrul a subliniat încă o dată că este o măsură voluntară pentru entitățile locale, ședința a abordat metodologia pe care Ministerul a conceput-o pentru implementarea acesteia, care urmărește în mod special să se asigure că nu implică niciun tip de management pentru cetățean și că poate fi aplicată cât de repede o permit aspectele tehnice necesare, cu spiritul pe care administrațiile. pune cetățeanul în centru și lucrează în coordonare.După această prezentare, Raquel Sánchez i-a ascultat pe primari și a solicitat sprijinul tehnic al FEMP pentru definiția finală a metodologiei , care trebuie aprobată înainte de iulie, pentru a se asigura că ajutorul se materializează din ultimul trimestru al acestui an.

Ministrul a reamintit că acest ajutor este o reflectare mai mult a angajamentul Ministerului de a căuta soluții de mobilitate durabilă în mobilitatea forțată zilnică a cetățenilor care sunt plasați în centrul deciziilor puterilor publice lics.

Ministrul Raquel Sánchez în timpul întâlnirii cu primarii pentru a aborda reducerea % din prețul transportului urban colectiv.

Mai multe informatii Guvernul prelungește măsuri pentru amortizarea efectelor războiului și protejarea celor mai vulnerabili (06/06/2022) Etichete: Ajutor Planul național de răspuns la război ra Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez explică entităților linie de ajutor local pentru a reduce 30% din preț de transport public colectiv urban 25