Monitorul Oficial de Stat (BOE) a publicat astăzi convocarea aferentă 2022 de linii de ajutor pentru sectorul comercial cu un buget de 105 milioane de euro din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Aceste granturi sunt împărțite în trei direcții de acțiune: pentru piețe durabile în zonele urbane comerciale, piețe durabile în zonele rurale și consolidarea sectorului comercial în zonele turistice; și sunt incluse în Componentă : Impulsarea IMM-urilor și a Componentei : Modernizarea sectorului turismului, finanțată din fonduri europene.

Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, ” acest nou apel răspunde nevoilor care ne-au fost transmise de către administrațiile locale printre care aceste ajutoare au stârnit un mare interes așa cum s-a verificat odată cu primirea unui număr mare de cereri în timpul primului apel cu

. proiecte al căror ajutor a fost distribuit între toate Comunitățile”.

Pentru șeful Comerțului, „sprijinirea sectorului nostru comercial este o prioritate pe agenda Guvernului, întrucât, după pandemie, acum obiectivul nostru este să însoțim sectorul în îmbunătățirea modelului său competitiv pentru a-l face mai mult. digital, durabil și rezistent”. Subvențiile vor fi gestionate prin intermediul administrațiilor locale, care pot depune cererile până la două luni de la această convocare în BOE.

Linii de ajutor pentru sectorul comercial
Prima linie de ajutor vizează sprijinirea piețelor, zonelor urbane comerciale și canalelor scurte de marketing și urmărește să finanțeze dezvoltarea, de către entitățile locale, a planurilor și proiectelor cu conținut tehnologic, inovator și de durabilitate, precum și îmbunătățirea echipamentelor, destinate sectorului comercial care se află în demarcația acestuia. Această linie are un personal de aproximativ 105, 5 milioane de euro pentru apelul curent.

A doua linie de ajutor este destinată piețelor din mediul rural. Prin aceste subvenții se urmărește sprijinirea implementării, modernizării și promovării activității comerciale în mediul rural, îmbunătățirea competitivității, sustenabilității și diversificării economiei rurale. Pentru promovarea zonelor rurale se triplează dotarea acestuia, care va fi 15 milioane de euro pentru apelul pentru 60.

În sfârșit, a treia linie de ajutor este axată pe consolidarea comerțului în zone turistice și are o dotare de 29,29 milioane de euro pentru 2022. Obiectivul este de a sprijini unitățile comerciale situate în zone turistice și de a îmbunătăți experiența de cumpărături pentru turiști.

Doi clienți cumpără la un mic magazin.

Mai multe informații Linie de ajutor pentru întărirea activității comerciale în zonele turistice Linie de ajutor pentru sprijinirea activității comerciale în zonele rurale Linie de ajutor pentru sprijinirea piețelor, zonelor urbane comerciale, comerțului nesedentar și canale scurte de marketing Sursa: Guvernul Spaniei – Apel nou cu 105 milioane de euro ajutor pentru promovarea sectorului comercial