#Spania – „Va fi o Președinție concentrată să răspundă provocărilor importante pe care le are sectorul transporturilor legate de dubla tranziție cu care se confruntă: cea verde și cea digitală”, a spus ministrul.

Astfel, obiectivul principal al Președinției spaniole a Consiliului Miniștrilor Transporturilor UE este de a continua transformarea sectorului pentru a-l face mai durabil, mai rezistent și mai digital, acordând o atenție deosebită nevoilor cetățenilor prin mobilitate, adică punerea oamenilor in centru. „Înțelegem mobilitatea ca un mijloc care facilitează accesul la educație, sănătate, locuință sau muncă”, a spus Raquel Sánchez, care a profitat de intervenția sa pentru a mulțumi Parlamentului European pentru „rolul important în apărarea unei politici de transport mai bune pentru cetățenii europeni”. .

În acest sens, săptămâna aceasta va avea loc la Barcelona o Întâlnire Informală Ministerială a Transporturilor axată pe rolul mobilității și transportului în coeziunea socială și teritorială a Uniunii Europene. În cadrul acestei întâlniri, care va avea loc pe 21 și 22 septembrie, va fi prezentată Declarația ministerială de la Barcelona, ​​sub titlul: Mobilitate pentru oameni: promovarea coeziunii sociale și teritoriale.

„Această declarație își propune să consolideze calea, inițiată deja de Comisia Europeană cu European Green Deal sau Strategia de mobilitate inteligentă și durabilă, de a realiza o conectivitate eficientă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, atât în ​​centrele urbane, cât și în zonele slab populate sau zone cu dificultăți orografice”, a explicat Raquel Sánchez în timpul discursului său.

Priorități și dosareÎn ultimele luni, Comisia Europeană a pus pe masă numeroase și importante inițiative legislative în domeniul transporturilor. Astfel, în efortul de a avansa cât mai mult, ministrul a semnalat importanța prioritizării diferitelor dosare.

În acest context, ministrul a explicat că Președinția spaniolă are „un program de lucru ambițios și realist”, care se va concentra și pe inițiative care consolidează spațiul unic european, având în vedere importanța deosebită a acestuia în contexte de criză.

În cadrul acestor inițiative aflate în negocieri între Consiliu și Parlament, Președinția spaniolă va lucra foarte activ pentru a căuta un acord privind revizuirea Regulamentului privind rețeaua transeuropeană de transport și a Regulamentului privind cerul unic european, datorită rolului lor important în îmbunătățirea de conectivitate transfrontalieră, eficiență și reducerea emisiilor poluante.

„Reexaminarea Regulamentului privind rețeaua transeuropeană de transport este crucială pentru a accelera finalizarea unei rețele de transport de înaltă calitate, care să depășească granițele naționale. Cetățenii noștri au nevoie de conectivitate eficientă pe întreg teritoriul Uniunii, fără blocaje, blocaje sau legături pierdute. Acest dosar este o prioritate pentru Președinția spaniolă și vom continua negocierile cu Parlamentul pentru a face cât mai multe progrese”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește Cerul Unic European, Raquel Sánchez a reamintit „importanța acestuia în acomodarea traficului în creștere, combinând în același timp eficiența și sustenabilitatea și menținând sau chiar îmbunătățind nivelurile de siguranță”.

Negocieri în ConsiliuÎn ceea ce privește inițiativele care sunt în curs de negociere în cadrul Consiliului UE, pachetele de siguranță maritimă și siguranță rutieră și pachetul pentru ecologizarea transportului de marfă se remarcă pe agenda prioritară a Președinției.

În acest sens, ministrul a transmis Parlamentului European că obiectivul este de a realiza în decembrie „o orientare generală în majoritatea inițiativelor pachetului de siguranță maritimă”, al cărui obiectiv este să încorporeze cele mai recente progrese în materie de siguranță și să încurajeze digitalizarea. și durabilitatea transportului maritim.

În ceea ce privește pachetul de siguranță rutieră, a cărui negociere în Spania este responsabilitatea Direcției Generale de Trafic, Președinția spaniolă lucrează la reforma directivei privind permisul de conducere pentru a facilita libera circulație a persoanelor în UE prin intermediul unui permis digital și pe propunerea de schimb transfrontalier de informații despre încălcarea traficului.

„Președinția spaniolă este foarte conștientă de avansarea lucrărilor pentru atingerea orientărilor generale înainte de sfârșitul mandatului acestui pachet care urmărește să îmbunătățească siguranța rutieră și să faciliteze mobilitatea durabilă în Uniune”, a subliniat ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește Pachetul de măsuri de ecologizare pentru transportul de mărfuri, care urmărește să simplifice regulile și să creeze stimulente pentru ca operatorii să aleagă alternative mai durabile, Raquel Sánchez a explicat că au decis să se concentreze pe propunerea referitoare la greutăți și dimensiuni din cauza întârzierii prezentarea pachetului. „Prioritatezăm această propunere pentru că ne permite să maximizăm capacitatea de transport și eficiența acesteia prin autorizarea unei capacități mai mari de încărcare, și promovarea transportului intermodal. Sperăm să ajungem la o orientare generală în decembrie”, a explicat ministrul.

În plus, se urmărește realizarea unei orientări generale înainte de încheierea mandatului cu privire la propunerea privind timpii de conducere și odihnă pentru șoferii de autobuz.

Alte linii de lucruÎn timpul președinției spaniole, Consiliul Transport al UE va lucra și la inițiativa CountEmissionsEU, o propunere care a fost prezentată în iulie ca parte a pachetului de ecologizare. „Este important să existe un sistem armonizat de contabilizare a emisiilor, astfel încât cetățenii să poată alege opțiuni de transport durabil”, a spus Raquel Sánchez.

Se va lucra, de asemenea, la propunerea privind gestionarea capacității infrastructurii feroviare în vederea armonizării și coordonării alocării capacităților și managementului traficului.

Șefa Mitma a profitat de intervenția sa în fața Parlamentului European pentru a sublinia importanța alinierii inițiativelor și soluțiilor UE la cele ale ICAO (International Civil Aviation Organization) și cele ale IMO (International Maritime Organization). Și, potrivit ministrului, este necesar să se abordeze provocările majore de sustenabilitate ale sectorului aviației și maritim la nivel global, iar propunerile ambelor organizații fac parte din soluție. „Voi fi încântat să reprezint Uniunea Europeană în noiembrie la cea de-a treia conferință ICAO privind aviația și combustibilii alternativi”, a asigurat ministrul în acest sens.

„Avem multe provocări în față, dar, din fericire, avem munca excelentă desfășurată de președințiile anterioare ale Franței, Republicii Cehe și Suediei și colaborarea strânsă pe care o menținem cu următoarea președinție, cea a Belgiei”, a subliniat. ministrul în funcțiile Transport, Mobilitate și Agenda Urbană.

Ministrul transporturilor interimar, Raquel Sánchez, în Parlamentul European.

Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez acordă prioritate avansării transformării durabile și digitale a transportului în timpul președinției Uniunii Europene