#Spania – Acest lucru a fost evidențiat în timpul participării sale, pe cale telematică, la Reuniunea de lucru a șefilor agențiilor pentru medicamente (HMA I) care are loc săptămâna aceasta la Santiago de Compostela, ca parte a agendei de sănătate a președinției spaniole a Consiliului Europei. Uniune.

Ministrul Sănătății a făcut apel la toate instituțiile europene și naționale să colaboreze în realizarea acestui obiectiv dintr-o abordare globală, cu care să facă față schimbării de paradigmă care are loc în domeniul sănătății la nivel mondial.

Un nou scenariu, a subliniat Miñones, care „colectează învățăturile ultimelor decenii”, cu scopul de a garanta că cetățenii Uniunii Europene au acces la medicamente inovatoare, sigure, eficiente și de calitate atunci când au nevoie de ele.

De asemenea, ministrul în exercițiu al Sănătății a apărat necesitatea de a continua promovarea reînnoirii unui sector farmaceutic european inovator, cu scopul de a transforma Uniunea Europeană într-o „regiune atractivă și lider mondial” și, mai ales, „să se concentreze pe pacienți și nevoile lor.

În cuvintele lui José Miñones, aceasta este o provocare „enormă”, pe care Spania și-o asumă cu o viziune „clară și ambițioasă”, atât din partea Ministerului Sănătății, cât și din partea Agenției Spaniole pentru Medicamente și Produse de Sănătate (AEMPS).

Ministrul în exercițiu al Sănătății a avut și cuvinte de recunoaștere pentru munca pe care agențiile de droguri o desfășoară în contextul Uniunii Europene, „într-un context atât de schimbător și în care intervin mai mulți actori”.

În acest sens, a însemnat atât Strategia farmaceutică pentru Europa adoptată în 2020, cât și propunerea de pachet legislativ farmaceutic publicată în 2023.

Ministrul Sănătății, José Miñones, în timpul participării sale la întâlnirea de lucru

Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones face apel să lucreze pentru construirea unui sistem de sănătate puternic, coeziv, flexibil și accesibil pentru toți cetățenii UE