Scurt-metrajul susţinut de ICR Madrid şi regizat de Adrian Sitaru, „Colivia”, a fost premiat la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de scurtmetraj din Spania – ALCINE, informează ICR Madrid printr-un comunicat de presă. Adrian Sitaru a primit Premiul II la Festivalul de Film ALCINE din Alcalá de Henares, cunoscut şi pentru numeroasele berze care au cuiburi pe clădirile din oraş.

Premiile au fost acordate sâmbătă, 13 noiembrie, iar filmul „Colivia” se află deja la al doilea premiu în Spania, după cel acordat recent la Săptămâna de Film de la Valladolid. La Festivalul de Film ALCINE din Alcalá de Henares, „Colivia” a participat la secţiunea dedicată scurt-metrajelor europene. Actorul principal, Adrian Titieni, invitat de ICR Madrid, a fost prezent la vizionarea filmului în cadrul festivalului, iar reacţia pozitivă a publicului anunţa o reacţie pe măsură din partea juriului festivalului.

La gala premiilor care a avut loc la Teatrul Cervantes din Alcalá de Henares, regizorul Adrian Sitaru a transmis un mesaj: „Sper că şi publicului i-a placut la fel de mult filmul ca şi juriului, e important pentru un regizor de film să ia premii, însă cel mai important este să placă audienţei, pentru asta sunt făcute filmele. Mă bucur foarte mult pentru premiu, se adaugă altor premii ce îmi oferă încredere în ce voi face în continuare, în special fiindcă Colivia este parte a următorului lung metraj la care scriu, ce se numeşte Domestic, alături de alte poveşti în acelasi stil despre animale şi oameni„.

Festivalul ALCINE a sărbătorit cea de-a 40-a ediţie şi este unul dintre cele mai importante din industria cinematografică spaniolă. La acelaşi festival a mai fost premiat, în 2007, scurt-metrajul „Lampa cu căciulă” a regizorului Radu Jude.