#Spania – Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, în timpul apariției sale în fața presei.

Distribuie pe Unele acte care, prin Adif, vor fi semnalate Justitiei si Mossos de’Echipa să efectueze cercetările corespunzătoare pentru clarificarea faptelor.

În timpul apariției sale, în care a fost însoțit de președintele Adif, Ángel Contreras, și de președintele Renfe, Raül Blanco, ministrul a explicat consecințele evenimentelor grave și măsurile imediate care au fost luate de la Departament pentru a minimiza efectele asupra utilizatorilor, „oameni care nu sunt de vină pentru această situație și cărora le transmit scuzele mele”.

Mai mult, Puente le-a mulțumit și și-a arătat sprijinul lucrătorilor, precum și organizațiilor sindicale, care în săptămânile următoare își vor dedica eforturile pentru „rezolvarea unei situații care, din păcate, apare prea frecvent în ceea ce este un „atac împotriva serviciilor publice”. și împotriva cetățenilor”. Nu degeaba, după cum a amintit ministrul, jumătate din incidentele feroviare din cauza vandalismului din Spania sunt concentrate în Catalonia.

În acest sens, el a indicat că în jur de două luni de lucru și 15 milioane de euro vor fi necesare pentru refacerea integrală a infrastructurii și înlocuirea tuturor serviciilor așa cum erau prestate până ieri.

Pagube cauzateMinistrul a explicat succesiunea evenimentelor, care a început ieri, duminică, 12 mai, la ora 3:32, cu tăierea cablului de alimentare electrică (alimentator) de la substația Montcada Bifurcació, care a provocat un scurtcircuit de mare intensitate pe instalatii si telecomunicatii cu avarii grave la instalatiile feroviare Rodalies.

Acest contact a fost cauzat de furtul unui alimentator viu care, după ce a fost tăiat, a apărut pe un element metalic al instalațiilor de securitate, supravoltând numeroase elemente și provocând avarii. În acest moment, șeful Departamentului a subliniat că Montcada Bifurcació este un nod feroviar cheie în nordul Barcelonei, cu un număr mare de șine, multe schimbări de puncte și semnale și cu un centru de întreținere Adif și un atelier Renfe. .

Potrivit ministrului, au fost tăiați 40 de metri de cablu, „lungime neglijabilă dacă obiectivul era vânzarea acestuia”. Mai mult, s-a produs într-un punct care nu era ușor accesibil, într-o trecere de sub autostradă, înconjurată de stuf și care trebuia urcat pe un terasament.

Pe parcursul discursului său, ministrul a arătat imagini care arată consecințele actelor de vandalism care au avut loc, care au făcut ca în cursul zilei de ieri să fie afectate toate liniile Rodalies și, odată cu acestea, peste 75.000 de utilizatori „într-o zi marcată și de alegeri în Catalonia”.

Unele condiții, a continuat el, „care nu se termină aici, pentru că astăzi, zi lucrătoare, din cei aproape 400.000 de călători care folosesc zilnic Rodalies, în jur de 30%, aproape 120.000, au călătoriile afectate”. De fapt, se estimează că peste 3,2 milioane de călătorii vor fi afectate până vom putea reveni la normal.

Măsuri luate de Minister pentru a minimiza efecteleAvând în vedere această situație generată de actele de vandalism suferite, Ministerul lucrează din prima clipă la minimizarea efectelor asupra traficului feroviar.

După cum a detaliat ministrul, Adif lucrează la înlocuirea instalațiilor cât mai curând posibil, dar va dura două luni și o investiție de peste 4 milioane de euro.

La rândul său, Renfe a stabilit un Plan de transport alternativ de urgență atât pentru astăzi, cât și pentru cel care începe să funcționeze mâine. „Un plan în coordonare cu Generalitati Cataloniei și Consiliul Municipal din Barcelona care va costa mai mult de 5 milioane de euro la care trebuie să adăugăm pierderea de profituri de peste 4 milioane de euro de la Renfe pentru neachitarea prețului biletului în acest timp” , a declarat șeful Departamentului.

Vandalismul feroviar recurent în CataloniaÓscar Puente a denunțat că în Catalonia „suferim sistematic acte de vandalism asupra infrastructurii, trenurilor și oamenilor de ani de zile”. În acest sens, el a detaliat că Catalonia reprezintă peste 50% din toate actele de vandalism din Spania.

Astfel, în perioada 2019 – 31 martie 2024, Cercanías și centrele convenționale au înregistrat un total de 11.151 de incidente care afectează securitatea, cifră care reprezintă 5,8 cazuri de această natură pe zi. Din totalul incidentelor de pe Cercanías și rețelele convenționale, mai mult de jumătate, 52,1%, au avut loc în Catalonia (5.805). Incidentele din această rețea din Barcelona (3.621) au reprezentat 32,5% din total și 62,4% din cele înregistrate în Catalonia. La fel, ele reprezintă de 2,8 ori mai mult decât în ​​Madrid (1.274), ceea ce reprezintă 11,4% din total. Tarragona și Girona ocupă locurile trei și patru cu 10, respectiv 8,5% din incidentele înregistrate.

La categoria infracțiunilor împotriva persoanelor, s-au înregistrat 7.585 de incidente în Cercanías și convenționale, 68% din totalul incidentelor din această rețea. Dintre acestea, 58,2% au fost produse în rețeaua Rodalies din Catalonia (4.417) și convențional.

Incidentele legate de lapidarea trenurilor pe Cercanías și rețeaua convențională au totalizat 1.191 de cazuri. Dintre acestea, Catalonia a înregistrat 512 incidente, 42,9% din total.

În ceea ce privește obstacolele plasate cu intenție, au fost înregistrate 618 incidente din cauza obstacolelor plasate cu intenție pe Cercanías și rețele convenționale în perioada respectivă. Din total, Catalonia a adăugat 237 de cazuri în Rodalies și convenționale, 38,3% din total în aceste rețele.

Etichete: Transport Sursa: Guvernul Spaniei – Puente anunță că va aduce în fața justiției actele grave de vandalism petrecute ieri la Rodalies din Catalonia