Directorul general al Protecției Civile a Generalitati, Marta Cassany, însoțită de directorul general adjunct al operațiunilor Protecției Civile a Generalitati, Imma Solé, s-au întâlnit astăzi, miercuri, cu reprezentantul Guvernului. în Girona, Laia Cañigueral. La întâlnire a participat și directorul Serviciilor Teritoriale de Interne din Girona, Joan Mayoral. Întâlnirea a servit la reunirea lucrărilor coordonate care se desfășoară în chestiune de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență în regiunile Girona.

În cadrul ședinței de lucru, directorul general adjunct Imma Solé a explicat funcțiile direcției generale de protecție civilă, structura acesteia și funcționarea planurilor de urgență ale Generalitati (ALLAUCAT, INUNCAT, NEUCAT, VENTCAT, PLASEQCAT, PLASEQTA , PROCICAT, SIMICAT, Pandemic Plan, CAMCAT, AEROCAT), precum și funcțiile camerei de coordonare operațională a CECAT Catalonia, care are două sedii, unul în Barcelona (în Departamentul de Interne) și altul în clădirea CAT112 din Reus.

Delegația Guvernului din Girona include județele Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès și la Selva.

Demarcația Girona este un teritoriu complex pentru gestionarea situațiilor de urgență datorită bogăției mari și diversității zonelor naturale, care necesită o atenție deosebită în episoadele cu risc ridicat de incendiu forestier. Prin urmare, demarcația Girona are 8 situri naturale, cum ar fi Parcul Natural Cap de Creus, Parcul Natural Aiguamolls de l’Empordà, Parcul Natural Montgrí, Insulele Medes și Baix Ter, Parcul Natural al Zonei Vulcanice Garrotxa, Parcul Natural Capçaleres del Ter i del Freser, Parcul Natural Cadí-Moixeró și o parte din Parcul Natural și Rezervația Biosferei Montseny. În plus, demarcația Girona are prezența a mii de turiști care îi vizitează coastele an de an.

CECAT al DGPC este în contact permanent cu delegația și municipiile acestor regiuni atunci când sunt incendii, inundații, ninsori etc., pentru a gestiona cât mai bine situațiile de risc și ca efectele asupra populației să fie minim posibil. În plus, și datorită noilor instrumente tehnologice disponibile, fenomenele adverse care pot afecta un teritoriu pot fi, de asemenea, prezise mai din timp.

Delegații Guvernului au un rol principal de legătură de dialog obișnuit cu organele locale, atât în ​​ceea ce privește planificarea situației de urgență, cât și în gestionarea unei situații de urgență propriu-zisă, cât și în calitate de coordonatori ai diferitelor servicii teritoriale sectoriale.

Figura delegatului Guvernului exercită o funcție activă de coordonare prin ședințe teritoriale cu consiliile orășenești în cazul unor situații de urgență precum pandemia de coronavirus.

sursă: Protecția Civilă a Generalitati se întâlnește cu reprezentantul Guvernului la Girona