Premierul, Giorgia Meloni, s-a întâlnit în această dimineață la Palazzo Chigi cu secretarul general al Bureau International des Expositions (BIE), Dimitri Kerkentzes.
În centrul conversației s-a aflat candidatura orașului Roma pentru a găzdui Expoziția Universală 2030. Președintele Meloni a reamintit principalele conținuturi ale proiectului EXPO 2030 și a reafirmat angajamentul maxim al guvernului față de succesul candidaturii capitalei Italiei.
Meloni a subliniat că ar fi o onoare pentru Italia și pentru Roma, oraș universal prin definiție, să găzduiască ediția din 2030 a Expoziției Universale, anul în care se sărbătorește centenarul BIE.
Potrivit prim-ministrului, Italia are toate acreditările pentru a găzdui un eveniment global major în numele sustenabilității, inovației și regenerării urbane.
În cadrul întâlnirii, la care a participat și președintele Comitetului de promovare, ambasadorul Giampiero Massolo, Meloni a reiterat că EXPO 2030 este o prioritate națională, iar candidatura Romei se bucură de sprijinul cetățenilor italieni și al tuturor instituțiilor și teritoriilor naționale implicate la toate nivelurile.

Sursa: Candidatura Romei la EXPO 2030, Meloni se întâlnește cu secretarul general al BIE Kerkentzes