#Madrid –

Programul Educațional de Înalte Capacitate (PEAC) al Comunității Madrid va ajunge la peste 3.000 de studenți anul viitor, ceea ce reprezintă cu 7,4% mai mulți participanți decât în ​​2022/23. Această creștere reflectă succesul inițiativei, care a fost lansată în 1999 cu abia 150 de studenți și care anul acesta va avea noi filiale și grupe.

PEAC oferă activități de formare elevilor din Învățământul Primar, Gimnazial sau Bacalaureat din centre publice, subvenționate și private din regiune. Sunt voluntare și gratuite și se desfășoară în colaborare cu Fundația Max Mazin. Participanții participă în fiecare două săptămâni în dimineața de sâmbătă în lunile octombrie-mai, cu scopul de a-și promova dezvoltarea integrală, gândirea și creativitatea în domenii de învățare precum competențele științifice-tehnologice, artistice, umanistice-literare sau sociale. Tinerii sunt propuși de profesori specializați în orientare educațională în urma unui proces de evaluare psihopedagogică.

Începând cu luna octombrie, Guvernul de la Madrid va deschide încă un birou în Direcția Teritorială de Zona Madrid-Vest, cu care vor exista în total opt centre educaționale publice care vor dezvolta acest proiect, care va fi situat la Gerardo Diego de Pozuelo. Institutul din Alarcón, cu 15 grupuri și 220 de studenți.

În plus, guvernul regional va crea încă 10 în locații diferite pentru a ajunge la un total de 180 din aceste resurse. De asemenea, va avea 180 de profesori colaboratori, care vor susține sesiunile de formare, și 18 coordonatori. Toate informațiile despre caracteristicile acestui program pot fi consultate pe web www.educa2.madrid.org/web/peac.

Sursa: Comunitatea Madrid – Programul de înalte capacități intelectuale al Comunității Madrid va ajunge la peste 3.000 de studenți anul viitor