SOC a lansat un nou program de primă experiență profesională în administrațiile publice prin care va subvenționa angajarea tinerilor șomeri în diferitele departamente ale Generalitati și organismele sale publice.

În această linie, în toată Catalonia se preconizează angajarea mai mult de 422200 tineri dintre 16 și 24 ani prin modalitatea de contract de stagiu în perioada luni. Vegueria din Girona oferă 19 locuri de muncă în serviciile teritoriale ale Vicepreședinției, Politici Digitale și Teritoriu ; Acțiune pentru climă, alimentație și agenda rurală; Interior și IRTA.

De preferință, locurile de muncă vor fi acoperite în sarcini legate de tranziția ecologică și economia verde, digitizarea serviciilor, coeziunea socială (atenție la dependență, intervenție cu vulnerabilități). grupuri și reabilitarea mediilor și a locuințelor), precum și dezvoltarea rurală locală.

Delegatul Guvernului la Girona, Laia Cañigueral, a apreciat foarte pozitiv scopul acestui nou program SOC care permite integrarea tinerilor pe piața muncii: „Este important ca, în calitate de Generalitat, să oferim resurse tinerilor într-un moment atât de important din viața lor, cum ar fi începerea unui loc de muncă pe piața muncii . ”

Delegatul Guvernului a mai subliniat că „Uneori acest prim pas poate fi dificil și trebuie să punem în valoare toate acțiunile care ajută la îmbunătățirea angajabilității tinerilor”, și a adăugat că „aceste primele contacte cu lumea profesională și, în acest caz particular, cu administrațiile publice, oferă această oportunitate și, în același timp, permit tinerilor să dobândească experiență într-un nou mediu de lucru, precum și să facă parte dintr-un spațiu de lucru în care să-și îmbunătățească abilitățile și competențele sociale și profesionale. . . Cañigueral i-a încurajat, de asemenea, pe toți tinerii care îndeplinesc cerințele să „să contacteze, cât mai curând posibil, birourile SOC pentru a profita de această oportunitate.”

Persoanele angajate în cadrul acestui program trebuie să aibă mai mult de 16 și sub 206, să fie șomer și înregistrat la SOC ca solicitanți de locuri de muncă. În plus, aceștia trebuie să îndeplinească cerințele pentru a formaliza un contract de stagiu, inclusiv acreditarea unei diplome universitare, a unei pregătiri profesionale intermediare, superioare sau echivalente sau a unui certificat de profesionalism.

Pentru la acest apel, persoanele cu un grad recunoscut de handicap egal sau mai mare decât sunt considerate grup preferat).%.

Toate persoanele interesate pot contacta birourile de ocupare a fortei de munca sunand la . pentru a vă înscrie în program și a face toate aranjamentele necesare. Birourile SOC au început deja gestionarea ofertelor pentru aceste locuri, întrucât termenul limită de începere a contractelor este 24 iunie și poate începe mai devreme.

În ceea ce privește selecția, birourile de ocupare a forței de muncă vor furniza entităților contractante o listă de candidați pentru fiecare post care îndeplinește cerințele. Pe baza acestei liste, entitatea trebuie să efectueze procesul de selecție care să garanteze principiul nediscriminării din orice motiv.

din . locuri:

Teritorial Servicii ale Vicepreședinției, Politici Digitale și Teritoriu din Girona (1 loc): 1 loc în Girona (Gironès) Serviciile Teritoriale de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală din Girona (3 locuri): 1 loc în Castelló d’Empúries (Alt Empordà) 1 loc în Girona (Gironès) 1 loc în Santa Coloma de Farners (la Selva) Servicii teritoriale de interior în Girona (24 locuri): 2 locuri în Figueres (Alt Empordà) 2 locuri în Bisbal d’Emp ordà (Baix Empordà) 16 locuri în Girona (Gironès) 2 locuri în Banyoles ( Pla de l’Estany) Institutul de Cercetare și Tehnologie Agroalimentară (IRTA) (1 loc): 1 loc în Monells (Baix Empordà) Sursa: Profesionist din programul First Experience în administrațiile publice ale SOC oferă 19 contracte pentru tineri în vegueria din Girona