Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, însoțit de ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon i Pallàs, a condus în această după-amiază inaugurarea Sant Joan de Déu (SJD) Pediatric Cancer Center Barcelona, ​​​​primul centru monografic de oncologie pediatrică „pionier în Catalonia, întreaga Spanie și în Europa, în dimensiunea sa, focalizarea, cercetarea și asistența în tratamentul cancerului infantil ”. După cum a spus șeful guvernului, „acest lucru ar trebui să ne facă mândri că această țară se mobilizează atunci când are nevoie și face acest lucru pentru a o împărtăși tuturor” , a explicat el. În parlamentul său, Aragonès a dorit să evidențieze munca colectivă și „voința cooperativă ” a întregii sănătăți catalane dar mai ales și a Spitalului Sant Joan de Déu și Ordinul Spitalului Fraților din Sant Joan de Déu, care a permis deschiderea acestei noi unități, „ un nou instrument pe care îl avem la dispoziție pentru a da viață ”.

El a subliniat, de asemenea, „ angajamentul ”al tuturor donatorilor. De la cei care au făcut primul impuls, până la sutele de oameni care au primit mici donații, sau asociațiile de pacienți, care cu mărturia lor provoacă întreaga societate, „ un instrument esențial pentru conștientizarea care duce la angajament și donație ”.

În plus, șeful Guvernului a mai explicat că cercetarea în sănătate este pilonul fundamental al cercetării țării noastre ”, a faptul că noul centru spitalicesc va permite promovarea.

În cadrul discursului său, ministrul Sănătății a asigurat că acest nou centru reprezintă „ un important pas înainte pentru oncologia pediatrică. îngrijire în Catalonia ”. În acest sens, a mulțumit și donatorilor pentru colaborarea lor în a face posibil acest nou centru și a subliniat importanța mecenatului pentru a răspunde provocărilor pe care „ le avem ca societate, și mai precis, în domeniul sănătății. „pentru că acolo” se vede angajamentul cu valorile societății și cu cele ale sănătății ”

Argimon a subliniat și importanța ca acest centru să fie proiectat și conceput nu doar pentru familii, ci și cu familii. „ Această co-creare, adunând opiniile și nevoile familiilor în mod participativ, și că spațiul contemplă tot ceea ce este necesar pentru tații și mamele care își însoțesc fiii și fiicele în procesele oncologice este o remarcabilă. aspect ”.

La eveniment au participat și directorul general al spitalului, Manel del Castillo; generalul superior al Ordinului Ospitalier al Fraților Sfântului Ioan al lui Dumnezeu, Iisus Etayo; un reprezentant al familiilor, Nieves Tejada; consilierul pentru sănătate, îmbătrânire și îngrijire al Consiliului orașului Barcelona, ​​Gemma Tarafa, și primarul din Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, printre alte autorități și reprezentanți. După inaugurare, președintele și consilierul au vizitat și noile unități.

Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona își va deschide porțile la sfârșitul lunii iunie și a fost posibil datorită colaborării ambilor 21 donatori fondatori, precum și mii de donații din partea societății civile, care au strâns 70 milioane de euro necesare pentru construirea acestei facilitati.

Odată cu deschiderea acestui nou centru, care aparține Ordinului Spitalului Sant Joan de Déu, este planificată creșterea unui 35% capacitatea spitalului de a trata noi cazuri de cancer pediatric în fiecare an, de la aproape 300 curent până la 400 anual. Centrul va deservi pacienți din tot statul și din alte țări, în special din America Latină, unde dezvoltă și programe locale de formare pentru specialiștii săi.

Unitatea este situată într-o clădire de . metri pătrați conectat la Spitalul Sant Joan de Déu propriu-zis printr-o galerie acoperită înălțată și are cinci etaje, dintre care unul 35%% este destinat spațiilor pentru îngrijirea medicală, în timp ce un 28% este alocat spațiilor de cercetare și dezvoltare. Dispune de 35 camere single, 8 camere pentru transplant, 30 box pt. spital de zi si 21 consultatii in ambulatoriu. Acolo va lucra o echipă profesională multidisciplinară formată din mai mult de 150 oameni.

Noile facilități vor contribui la creșterea capacității de vindecare. de cancer la copii și adolescenți oferind îngrijire cuprinzătoare și personalizată.

Sursa: Președintele Aragonez: „ Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center este un pionier în Catalonia și în Europa, prin dimensiunea și concentrarea sa „