Prima vizită în Spania a președintelui României, Klaus Iohannis, va avea loc în perioada 12 – 14 iulie.

Klaus Iohannis se va întâlni cu șeful statului, regele Felipe al VI – lea, și cu regina Letizia, cu premierul Mariano Rajoy și cu alte oficialități spaniole.

Nu se cunoaște încă agenda oficială a vizitei președintelui, dar este de aşteptat să fie prevăzută o întâlnire şi cu românii din Spania.

Klaus Iohannis vizitează pentru prima dată Spania, în calitate de șef al statului.

Vizita ar fi trebuit să aibă loc mai devreme în cursul acestui an, însă actualitatea spaniolă, marcată de alegerile locale și regionale, precum și agenda încărcată a regelui Spaniei au dus la amânarea acesteia până la jumătatea lunii iulie.

Până acum nu au fost comunicate motivele vizitei și nici subiectele care vor fi abordate în discutiile cu premierul și regele Spaniei.

Klaus Iohannis a fost ales președinte al României în 16 noiembrie 2014, iar alegătorii români din Spania l-au votat într-o proporție covârșitoare, de 90%.

Ultima vizită oficială a unui președinte al României în Spania, a avut loc în noiembrie 2007, când șeful statului era Traian Băsescu, iar actualii regi ai Spaniei au vizitat România în iulie 2009, când aveau doar calitatea de prinţi de Asturia.