Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, însoțit de ministrul Culturii, Natàlia Garriga Ibánez, a decernat în această după-amiază Premiul Pau Casals pentru proiecția internațională a culturii catalane și pentru reprezentarea acesteia în actrița Núria Espert i Romero, „un artist total” în cuvintele directorului executiv. În cadrul evenimentului, care a avut loc în această după-amiază la Palau de la Generalitat, președintele Aragonés a subliniat că Espert s-a remarcat în toate artele spectacolului „ pe scenele casei noastre, dar și cu o solidă carieră internațională” , care “ a deschis calea și a devenit un reper pentru potențialul enorm de actrițe și actori pe care îl avem ca țară”. „Vă mulțumim pentru o carieră strălucitoare care ne îmbogățește cultural și care ne proiectează în lume”, a spus el.

După cum a explicat președintele Generalitati în cadrul In discursul ei, activa Núria Espert „a reușit să ducă cultura catalană peste granițe” și ne-a ajutat „să ne simțim mândri de potențialul cultural al țării noastre” Exemplul Núria Espert ar trebui să servească, potrivit președintelui aragonez, pentru a “ să creadă mai mult în capacitatea culturii catalane, care pentru calitate și creativitate nu are nimic de invidiat față de alte culturi din mediul nostru „.” Cultura catalană are un viitor lung de urmat „, a adăugat președintele. Pentru ea În parte, ministrul Culturii a subliniat că este pentru prima dată când Premiul Pau Casals este acordat unei femei, dar și unui profesionist în artele spectacolului.Cultură, Expert „a excelat ca actriță pe etapă este deja pe marele ecran, dar a făcut-o și ca regizor de teatru și operă, ca antreprenor, promovând propria companie ” și a evidențiat această recunoaștere “ pentru că noi femeile suntem recâștigându-ne locul de drept în toate sferele societății. Și în domeniul cultural: de la creație la locuri de maximă responsabilitate.”

Trecutul 21 decembrie 2021 Guvernul a fost de acord să acorde Premiul Pau Casals pentru proiecția internațională a culturii catalane și pentru reprezentarea acesteia lui Núria Espert i Romero, la propunerea ministrului Culturii, Natàlia Garriga Ibáñez . S-a decis acordarea acestui premiu actriței pentru excelenta sa carieră artistică în domeniul actoriei și regiei în lumea teatrului, operei și cinematografiei, cu care a contribuit la proiecția internațională a culturii catalane.

Premiul Pau Casals

Premiul Pau Casals este o recunoaștere a personalităților relevante pentru domeniul cultural catalan datorită implicarea sa dovedită în sarcina de diseminare și proiecție externă a culturii catalane. Prin urmare, premiul are un dublu scop: pe de o parte, să distingă personalitățile relevante din domeniul cultural catalan care au contribuit decisiv la proiecția externă a culturii catalane și, pe de altă parte, să acorde câștigătorilor onoarea de a exercita timp de doi ani calendaristici, în mod altruist și gratuit, sub denumirea de moștenire sau moștenire de onoare a culturii catalane, sarcini specifice de reprezentare, promovare și proiecție a culturii catalane în întreaga lume.

Sursa: Președintele Aragonului îi înmânează Núria Espert Premiul Pau Casals: „Un artist total”