Agenții Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Postului de Poliție Bisbal d’Empordà au arestat doi bărbați și o femeie de vârste cuprinse între 34 și 47 ani, după cum se pretinde autorii unei infracțiuni de trafic de droguri și a unei infracțiuni de înșelăciune de fluid electric.

Ancheta a început la începutul lunii mai când tinerii unității de anchetă au aflat că ar putea exista un plantație de marijuana într-o fermă din Torroella de Montgrí. În urma cercetării, agenții au putut să confirme acest lucru.

La data de 1 iunie, instanța de instrucție Bisbal a autorizat intrarea și percheziția locuinței, în care agenți ai Unității de Vor participa Investigații, Securitate Cetățeană și Zona Regională de Resurse Operaționale.

În timpul intrării a fost localizat un total de 1. plante de marijuana în stare avansată de înflorire, două kilograme de muguri uscați și 6. 000 euro în numerar ambalate și ascunse intr-un dulap.

Tehnicienii companiei electrice au verificat ca exista pariu dublu fara a trece prin contor

Anchetatorii arestati doi bărbați și o femeie în calitate de presupuși autori ai infracțiunilor împotriva sănătății publice și fraudei cu fluide electrice. Deţinuţii, cu antecedente penale, s-au adresat instanţei de judecată din La Bisbal d’Empordà, care le-a decretat eliberarea sub acuzaţie.

Doi mai mulți deținuți în Agullana pentru aceleași infracțiuni

De asemenea, în cursul lunii mai, polițiștii secției de poliție Figueres au avut cunoștință de existența unei plantații de marijuana instalată în interiorul unei case din orașul Agullana. (Alt Empordà)

În jurul orei 7.30 pe 2 iunie, agenții Unității de Investigații împreună cu ARRO a efectuat o intrare și percheziție, cu autorizație judiciară, pe o adresă de pe strada Puig de Ram din această localitate.

Ca urmare a La intrare, agenții localizați 646 plante de marijuana inaltime de aproximativ doi metri si toate utilajele necesare cultivarii.

Fata de dovezi, tinerii i-au arestat pe responsabilii plantației de interior, un bărbat și o femeie din 41 și 34 ani, respectiv, pentru o infracțiune contra sănătății publice și o înșelăciune de fraudă a fluidului electric.

În acest caz, tehnicienii de la companie de energie electrică a mai localizat o racordare frauduloasă de alimentare cu energie electrică și a procedat la deconectarea acesteia.

Deținuții au mers vineri în judecată.de instrucție în funcții de g din Figueres și au fost eliberați sub acuzație.

Zona de comunicații

Girona, 7 iunie,

Sursa: Mossos d’Esquadra au demontat două plantații de marijuana din Empordà și au arestat cinci persoane