Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a luat cuvântul în această după-amiază la închiderea conferinței „Angajamentul AstraZeneca pentru promovarea talentului științific”, în care a afirmat potențialul și capacitatea de lider pe care le are Catalonia în domeniul științific. cercetare, precum și a subliniat că cercetarea este un angajament strategic al țării „ pentru valoarea adăugată ridicată pe care o presupune, locurile de muncă de calitate pe care le generează și oportunitățile pe care le creează pentru toți cetățenii ” .

La evenimentul desfășurat în această după-amiază la Muzeul Maritim din Barcelona, ​​Aragonès a subliniat că „ avem o rețea de universități și centre de cercetare de top în Europa și în lumea ”și a subliniat că Guvernul continuă să promoveze întregul sistem de cercetare pentru ca acesta să fie cunoscut peste tot”, pentru calitatea acestuia, pentru soliditatea și pentru potențialul său.”

În timpul discursului său, șeful executivului El a mulțumit, de asemenea, AstraZeneca pentru că Barcelona și Catalonia au lansat programul Josep Baselga Innovative Disruption , care promovează angajamentul comun dintre companie și Institutul Vall d’Hebron. de Oncologie. Aragonés este convins că va face „ progrese importante ” în domeniul cercetării preclinice în oncologie și că acesta este unul dintre cele mai bune tribute care i se pot face Dr. . Baselga. „Centrul global pentru cercetarea bolilor minoritare va face cu siguranță un salt calitativ în acest domeniu”, a spus el.

a subliniat că „ adaugă sinergii, talent , profesionalism și resurse atunci când se obțin cele mai bune rezultate ”, prin urmare, a oferit sprijinul Guvernului pentru „ să mergem înainte împreună ” în căutarea binelui -fiinţa cetăţenilor.

La eveniment a participat și CEO-ul AstraZeneca Global, Pascal Soriot; cu Susan Galbraith, vicepreședinte executiv pentru cercetare și dezvoltare oncologică la AstraZeneca și Rick Suárez, președinte AstraZeneca Spania

Sursa : Președintele aragonez afirmă potențialul și capacitatea de conducere a Cataloniei în domeniul cercetării științifice